Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vandaag stond de wedstrijd tegen AS80 op het programma. In de eerste twee fases van de competitie hadden wij niet één keer kunnen winnen van een Almeerse club. Het spelen tegen Almeerse clubs ligt ons niet zo goed omdat er altijd wel wat gezeur rondom dit soort wedstrijden is. Vandaag hadden jullie je voorgenomen om hier niet te veel aan te denken maar lekker te gaan voetballen. We gaan er gewoon voor!
We waren niet compleet. Twee speelsters hebben ons team verlaten en onze Jonessa zat wat bleekjes op de bank. Al de hele week ziek maar toch gekomen. Helaas zat meespelen er niet in, beterschap!
Verder zat het aardig mee, een goed veld, een prima scheidsrechter en een heel erg fijn zonnetje, we gaan beginnen!
We hadden afgesproken om vanaf minuut één heel scherp te spelen. Dat leek te lukken maar al in de 15e minuut wist de snelle spits van AS80 door te breken. Vóórdat we het wisten stonden we 0-1 achter. Dit was niet de bedoeling. De knop ging om en wij werden steeds gevaarlijker richting het doel van AS80. In de 26e minuut is het raak. Een mooie steekpass van Jada op Chavanity en zij komt alleen vóór de keepster. Heel rustig schuift zij de bal in het doel, het is 1-1!
Tien minuten later. Chavanity geeft deze keer een mooie pass op Jada en ook zij schiet met een mooie boog raak, het is 2-1! Met deze stand wordt het rust.
In de rust wordt de nadruk gelegd op doorpakken. Als we nog een keer weten te scoren dan is AS80 verslagen. We schuiven iets in de opstelling maar het wordt er niet direct gevaarlijker van. Veel ballen kunnen worden onderschept door de keepster van AS80 vóórdat het gevaarlijk wordt. Dan de 59e minuut. Isaira krijgt de bal op een meter of twintig van het doel. Zij legt aan en en met een mooie boogbal gaat de bal over de kmeepster van AS80, het is 3-1! En dit moesten we hebben. AS80 kan het niet meer opbrengen. Veel ballen worden bij ons ingeleverd en we zijn heer en meester op het middenveld. Jullie kunnen lekker gaan tikken en nieuwe aanvallen opzetten. Dit leidt in de 78e minuut nog tot een mooi doelpunt van Chavanity. Zij wordt opnieuw ingepasst door Jada in de zestien en weet al vallend de bal langs de keepster te werken. Het is 4-1 en dit is gelijk de eindstand.
Jullie hebben vanmiddag laten zien dat jullie voor geen enkele tegenstander opzij hoeven te gaan. Zelfs niet als de tegenstander uit Almere komt. Jullie hebben heel lekker gevoetbald en het was weer een feest om langs de kant van het veld te staan. Goed gedaan!! Een fijn weekend verder en tot de volgende keer!!