Daniel Stalpaertstraat 1
1333NA
ALMERE
tel. 036-5400956

Vandaag ging de reis naar Almere-Buiten voor de wedstrijd tegen onze vriendinnen van Buitenboy's. Weer zo'n wedstrijd tegen een club uit Almere waar ik nooit zin in heb. Meestal gezeur en een hoop emoties. Het was nog donker toen we aankwamen. Spelen om 08.45 uur, wie verzint dit? Het was ook koud, heel koud. De eerste echte winterdag in Nederland en wij waren er bij!
We zijn compleet. Heel compleet zelfs want ook Evy hoort vanaf deze week helemaal bij ons. We hopen dat je het hier erg naar je zin krijgt Evy!! We hadden ook een afscheid. Onze Ishana kapt er mee. School en voetbal is niet meer goed te combineren dus helaas moet zij stoppen. We houden contact Ishana, wie weet! Buitenboy's komt met een gemêleerd gezelschap. Dames uit de MO17, de MO20 en de Vrouwen 1. Je doet er niets aan maar het voelt niet okay. We gaan vandaag van onze eigen kracht uit, dat lijkt ons het beste.
De eerste helft. Er is niet één speelster op het veld die al helemaal wakker is. Niet bij ons maar ook Buitenboy's vindt het vroeg. Toch schieten zij al in de derde minuut keihard op de paal. En nu zijn we wel wakker! Het spel gaat heen en weer. Voor beide teams geen echte kansen. Het kabbelt een beetje voort. De beide verdedigingen hebben het goed voor elkaar en de keepsters krijgen het niet te druk. Wel wat randverschijnselen, wat gemopper onderling en opmerkingen tussen onze speelsters en die van Buitenboy's. Het kan allemaal net. De scheidsrechter doet dit nog niet zo lang maar zij doet haar best om de gemoederen bedaard te houden. Tijd voor de rust.
In de warme kleedkamer spreken we af dat de passing beter moet en dat we proberen gevaarlijker te worden voorin. Daar gaat ie weer!
De tweede helft is Buitenboy's toch wat sterker. Zij komen wat vaker bij ons doel en Sennah krijgt het wat drukker. Geen grote prpblemen maar het wordt wel spannender. In de 62e minuut gaat het dan toch mis. Gerommel vóór ons doel, niemand schiet de bal echt lekker weg en in al dat gerommel weet een speelster van Buitenboy's de bal over de lijn te frommelen, het is 1-0. Deze was niet nodihg geweest maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Jullie pakken de draad weer op. Op de één of andere manier verzwakt de verdediging van Buitenboy's een beetje en daar maken jullie bijna een paar keer gebruik van. Er is nog een vervelend incidentje tussen een speelster van ons en een speelster van de tegenstander. Het vuurtje wordt vakkundig geblust door Crista en we kunnen verder. De westrijd verloopt verder in het welbekende heen en weer spel maar leidt nergens toen. Nog wel een doelpunt. In de laatste minuut van de wedstrijd wordt de bal opnieuw niet goed weggewerkt en weet Buitenboy's nog een keer te scoren. Dat is jammer en was ook niet nodig maar niets meer aan te doen. Jullie vallen nog een paar keer aan maar het mag niet meer baten, deze wedstrijd gaan wij verliezen. En dat is jammer want dit was nu echt zo'n ouderwetse 0-0 wedstrijd geweest. Toch zijn we tevreden. Er werd bij vlagen goed gespeeld en jullie gaven wederom niet op. Er komt een dag dat al dit harde werken wordt beloond en dat de puntjes dan met ons mee naar huis gaan in dit soort wedstrijden. Maandag geen training in verband met Sinterklaas, woensdag pakken we draad weer op. Nu lekker bij de kachel, een fijn weekend en tot de volgende keer!!