MO17-2 houdt de schade beperkt - ASC Waterwijk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

MO17-2 houdt de schade beperkt

Waterwijk MO17-2

2 - 4

Abcoude fc MO17-1

3'
... (solo)
31'
37'
... (solo)
38'
... (solo)
Chavanity Oort (penalty)
40'
47'
... (solo)
70'
...

Competitie

2e klasse (2e fase) 09

Datum

26 november 2022 12:30

Scheidsrechter

B.L.W Lee A Leong

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vandaag speelden wij thuis tegen FC Abcoude. FC Abcoude staat bovenaan maar staat er om bekend dat zij vaak te laag staan ingedeeld. Zij winnen steeds met grote cijfers. Vandaar dat wij er vandaag voor kiezen om meer in de verdediging te kruipen. Een keer verliezen is niet erg maar het moet niet uit de hand lopen. Een uitgebreide bespreking in de kleedkamer, we hebben onze plannen gesmeed.
We spelen weer op veld 3. De hele week staan we gepland op ons "eigen" trainingsveld 5 maar vannacht heeft de man van de veldindeling de planning weer eens omgegooid. Jongensvoetbal blijft nu eenmaal belangrijker bij Waterwijk. 
We zijn niet helemaal compleet maar gelukkig was Evi weer van de partij.
Laten we beginnen. Gaat gelijk niet zo goed. Al na drie minuten kan de spits van FC Abcoude door onze verdediging lopen en fraai afronden. Het is al 0-1. Hier hadden wij toch een plan voor bedacht? We zouden de boel achterin toch dichtmetselen? Nog niet gelukt dus. Kennelijk zijn jullie nu wakker want hierna gaat het een stuk beter. We kunnen zelfs lekker in de aanval. En hoe. De 31e minuut. Een aanval van ons, helemaal van achteruit, over rechts, een mooie voorzet en Chavanity kan de bal er prachtig inschieten, het is 1-1! Dit is het voetbal waar je voor naar de stadions komt!! Prachtig gespeeld. FC Abcoude moet iets verzinnen. En dat doen zij. Zij zetten de joker in. Een speelster die al jaren haar bord leeg heeft gegeten en is uitgegroeid tot de reus uit de Efteling, gaat zich er mee bemoeien. Zij pikt de bal in twee minuten tijd twee keer op bij het middenveld, gaat aan de wandel en loopt zo dwars door onze verdediging heen en sccoort twee keer, Binnen een zucht staan we 1-3 achter. 
Geschrokken van zoveel geweld proberen jullie de draad weer op de pakken. Vlak voor de rust een aanval van ons, Chavanity wordt neergelegd door de keepster van FC Abcoude en we krijgen een penalty. Niets op af te dingen, heel terecht. Aan de kant overleggen wij wie de penalty het beste kan nemen. Maar dit overleg is eigenlijk niet nodig. Chavanity heeft allang besloten om deze penalty te nemen. Chavanity neemt een rustige aanloop en schiet de bal heel beheerst in de linkerhoek, het is 2-3 en gelijk rust.
In de rust weer volop overleg. Er wordt nogal gemopperd achterin en daar moeten we vanaf. Iedereen doet zijn zegje en de neuzen staan weer dezelfde kant op, richting het doel van FC Abcoude. Er hangt een stuntje in de lucht maar dan moet de reus wel gestopt worden. Fardau wil zich daar voor opofferen. Gestyled haar of niet, zij gaat dit klusje klaren.
De tweede helft begint. Het gaat een tijdje goed maar dan gaat de reus toch weer aan de haal. Wederom weet niemand haar te stoppen en kan zij weer scoren, het is 2-4. En dat valt tegen want wij hadden hele andere plannen. De strijd wordt wat grimmiger en er wordt door de uitstekend fluitende scheidsrechter nog een gele kaart gegeven aan een speelster van FC Abcoude. Dit kalmeert de boel. De rest van de wedstrijd blijft het op en neer gaan maar zowel FC Abcoude als wij komen niet meer echt in scoringspositie. En dat is eigenlijk heel knap. Jullie hebben vanmiddag FC Abcoude lelijk verrast met jullie spel en jullie hadden meer verdiend maar de reus heeft dit voor jullie verpest. Zonder haar in het veld hadden jullie op zeker de puntjes binnengehaald maar het was niet anders. Gestreden tot het einde maar soms zijn er omstandigheden waardoor het even niet loopt zoals je zou willen. Al met al kunnen jullie heel tevreden zijn over vanmiddag, wij zijn dat in ieder gevaal zeker!! Een fijn weekend verder en tot de volgende keer!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!