Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5343678

Vanmiddag speelden wij thuis tegen AS80. Ik ben er zelf niet zo´n fan van om tegen Almeerse clubs te spelen. Er hangt altijd zo´n nare sfeer omheen. De hele week wordt er al voorgebakken met klasgenoten die op andere clubs zitten en de emoties raken wat van slag. Het zijn vaak ongezellige wedstrijden. De omstandigheden waren wel goed. Wij waren helemaal compleet, onze Sennah is helemaal hersteld en gaat zo langzamerhand weer het plekje onder de lat innemen. Voor de zekerheid hadden we toch ook Agnes om hulp gevraagd om Sennah niet gelijk voor de leeuwen te werpen. Bedankt Agnes, je hebt weer lekker gekeept! We hadden een goede scheidsrechter en het zonnetje scheen, daar zou het niet aan liggen. We gaan beginnen.
Het was al snel duidelijk, dit werd geen makkelijke middag. AS80 was verrassend goed in de aanval. Veel steekballen waar hun snelle spitsen wel raad mee wisten. Onze verdediging had er meer moeite mee. We zouden niet op lijn verdedigen maar dit gebeurde toch steeds. In de 14e minuut leidde dit tot een 0-1 achterstand. Twee minuten later hetzelfde, een doorgebroken speelster kon vrij doorlopen en op ons doel schieten. De bal vloog over Agnes het doel in, 0-2! Dit moet echt anders. Ons middenveld speelt te ver van de verdediging af en daardoor vallen grote gaten waar AS80 lekker gebruik van maakt. In de 18e minuut krijgen wij een corner, De corner wordt niet goed weggewerkt en Jada kan een laatste tikkie geven bij de tweede paal. Heel, heel, heel langzaam rolt de bal over de lijn, het is 1-2! Zie je wel, het kan wel. Maar we juichen te vroeg, in de 31e en de 34e minuut staat onze verdediging wederom niet lekker en weet AS80 twee keer te scoren, het is 1-4! Het wordt rust.
In de rust zijn we niet tevreden. Er zit te weinig pit in en ik vraag mij zelfs af of jullie soms bang zijn voor de tegenstanders. Jullie geven aan dat dit niet zo is. Dat is mooi want dan gooien we er in de tweede helft een paar scheppen bovenop!
En dat helpt. Al in de 43e minuut geeft Isaira een prachtige dieptepass op Jonessa. Jonessa weet haar kalmte te bewaren en zij schuift de bal heel rustig langs de keepster van AS80. Het is 2-4! En nu doorpakken! Jullie gaan nu constant in de aanval maar het leidt niet echt tot kansen. AS80 laat jullie komen en loert op de counter. En dat lukt. Er breekt in de 52e minuut een speelster door, Agnes is bij de bal maar de speelster van AS80 beukt haar neer. De scheidsrechter vindt het kennelijk geen overtreding want uit deze situatie weet AS80 weer te scoren. Onze protesten helpen niet en het doelpunt blijft staan, het is 2-5! Dan een paar minuten later een vervelend moment. Eén van onze speelsters wordt niet lekker en we moeten even aan de slag met zoetigheid en chocola. Gelukkig gaat het snel al weer wat beter met haar. Wij proberen daarna nog aan te vallen maar het lukt niet meer om te scoren. Een kwartier vóór tijd maakt gelukkig Sennah nog wel haar rentree en zij weet het laatste stukje de " 0"  te houden. Door het oponthoud denken wij nog vijf minuten speeltijd te hebben maar de scheidsrechter vindt het mooi geweest. Eindstand 2-5.
En dat is heel jammer want dit hadden we allemaal niet verwacht. Misschien toch de wedstrijd iets te makkelijk benaderd en te veel meegegaan in het spel van AS80. Daar moeten we vanaf. Gewoon ons eigen spelletje spelen en blijven combineren. Vanmiddag lukte dit niet helemaal maar ik weet zeker dat jullie het volgende week weer gewoon oppakken. Voor nu een fijn weekend en tot de volgende keer!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!