Drie Burgpad 9
1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6947472

Vandaag ging de reis naar Amsterdam. Wij speelden tegen De Meer. Bij De Meer was het zeer fris op het veld. De eerste koude dag van het jaar en die was toevallig vandaag. We mochten op het nieuwste kunstgrasveld. Heel mooi en strak maar ontzettend zompig. Het leek qua vochtigheid op veld 3 bij Waterwijk na vier weken regen.  We gaan het toch maar proberen. Ivy was ziek en Romaissa en Jonessa werden bij de verkeerde club afgezet dus we begonnen niet compleet. Halverwege de eerste helft kwamen de dames ter plaatse.
We gaan beginnen. En eigenlijk was het al snel duidelijk. Dit zou een bijzondere wedstrijd worden. Wij begonnen zeer aanvallend. Fardau was al een paar keer razendsnel met de bal weg aan de rechterkant. In de 5e minuut ook een aanval over de linkerkant, Jada haalt de achterlijn en zet voor en daar stond Fardau om de bal in te schieten, 0-1!  Wij blijven aanvallen maar ook De Meer komt een paar keer in de buurt van ons doel. Dan de 21e minuut, een mooie steekpass van Isaira en zij zet Fardau alleen vóór de keepster. Zij schuift de bal er goed in, 0-2! Zes minuten later, weer een aanval over links en Jada weet de bal weer bij Fardau te krijgen, Fardau aarzelt geen moment en schiet de bal erin. De derde van Fardau en het is 0-3! Jada is goed bezig als aangeefster want ook in de 28e minuut weet zij de bal v'o'or het doel te krijgen en daar staat deze keer Chavanity om af te vuren, 0-4!
Mag Jada dan niet zelf een keerte scoren? Jawel hoor. In de 32e minuut is het raak. Een schot op het doel, de keepster van De Meer laat los en de bal komt voor de voeten van Jada. Zij schiet de bal beheerst in het doel, het is 0-5!
De Meer wil iets terugdoen. Zij komen meerdere malen bij ons doel maar Sennah staat haar mannetje vanmiddag. Veel kunst en vliegwerk maar de bal blijft uit ons doel. Alleen in de 33e minuut gaat het even mis. Hoe en wat was vanaf de kant niet te volgen maar de bal valt in ons doel. Dat is jammer maar we kunnen het hebben. Het wordt rust.
In de rust blijven we buiten. Het zonnetje schijnt nu lekker en we beginnen een beetje te ontdooien. Even overleg. De passing moet rustiger en er moet meer gecoachd worden in het veld. We gaan weer snel verder.
We pakken de draad weer op maar het loopt niet lekker. Er zijn wat wisselingen geweest en de "swung"  uit de eerste helft is er niet meer. We lopen achteruit en de speelsters van De Meer hebben iets ontdekt. Ze krijgen van jullie de ruimte om net van buiten onze zestien te schieten en dat gaan ze lekker doen. Sennah heeft problemen met de laagstaande zon en ondanks haar petje heeft zij daar veel last van. Dit resulteerde in de 59e , 65e, en de 66e minuut in afstandschoten die er  één voor één invliegen. Binnen een poep en een scheet staat het 4-5! Dit gaat de verkeerde kant op dames. Langs de kant wordt het ook onrustig. We moeten het tij keren. Er wordt wat gewisseld en jullie krijgen de druk er weer op. De Meer wordt in de verdediging gedwongen. In de 78e minuut krijgt Isaira de bal op de rechterhoek van de zestien. Zij zet haar vizier op scherp en schiet met een boog de bal over de keepster. De verlossende 4-6 is gemaakt!! Langs de kant til ik van blijdschap Crista bijna van de grond, dit geven we niet meer weg! En dat klopt. Twee minuten later fluit de scheidsrecher af. Jullie hebben gewonnen. Het was superspannend maar jullie hebben je op tijd herpakt en de overwinning binnen gesleept! Super goed gedaan!! Jullie hebben laten zien dat jullie in staat zijn om de wedstrijd, ook al zit het even tegen, weer naar jullie hand te zetten, En dat is mooi om te zien en daar kunnen we verder mee!! Een fijn weekend verder en tot de volgende keer.