Sportpark De Marken 8
1355ES
ALMERE
tel. 036-5403030

Omdat onze eerste wedstrijd vorige week op het laatste moment werd afgezegd door de tegenstander, was het vandaag onze eerste echte wedstrijd met dit nieuwe team. De MO15-1 van vorig jaar werd aangevuld met een heel stel nieuwe speelsters. Ook werd één van de trainers vervangen wat ook weer wennen bleek van beide kanten.  We hadden ook wel wat pech en startproblemen. Zo heeft onze nieuwe keepster vorige week een handblessure opgelopen dus daar moesten wij een oplossing voor bedenken. Daarnaast hebben de trainers bedacht om 4-4-2 te gaan spelen en daarom gaan sommige speelsters noodgedwongen op posities spelen waar zij niet aan gewend zijn. Genoeg om over na te denken dus en om te proberen tijdens deze wedstrijd.
Wij speelden deze week tegen FC Almere. FC Almere hanteert het systeem van "we gooien alles op één grote hoop en kijken wel wie in welk elftal gaat spelen deze wedstrijd". Een prima systeem maar niet eerlijk als de eerste fase van de competitie wordt gebruikt bij het op de juiste sterkte indelen van de competities. Op deze manier krijg je geen eerlijk beeld van de sterkte van een team.  Maar ja, het mag kennelijk wel.
Laten we beginnen met de wedstrijd. We speelden op veld 6, half in de zon, half in de schaduw. Een prima weertje dus daar zal het niet aan liggen.
Het begin van de eerste helft ging het best gelijk op. Wij kwamen een paar keer in de zestien van FC Almere en ook zij kwamen af en toe op onze helft. Eigenlijk best lekker zo. Wat wel direct opviel was dat onze conditie nog niet helemaal top was. Veel rode gezichten en gepuf in het veld. Door een beetje vlot door te wisselen probeerden we dit op te vangen. We creërden wel kansen, één hele mooie maar deze werd door Romaissa op de paal geschoten, jammer! In de 20e minuut een drinkpauze. Nog even wat aanwijzingen maar het liep eigenlijk wel. Maar dan. Jullie staan nog niet op het veld of de beste speelster van FC Almere breekt door. Zij maakte daarbij wel een overtreding want Epy valt op de grond. De scheidsrechter liet doorspelen en er werd gescoord. We staan 1-0 achter.  Vijf minuten later. Een afstandsschot van een meter of dertig. Iedereen denkt dat Nora deze wel kan stoppen maar de bal blijkt toch te hard, het is 2-0. Dan de 34e minuut. We verdedigen wat rommelig uit en de bal komt weer bij die goede speelster. Zij haalt uit en het is 3-0. Met deze stand gingen we de rust in.
Tijdens de rust nemen we een belangrijk besluit. We schakelen over op 4-3-3. Dat zal bij veel van jullie rust in het hoofd geven en we gaan meer in de aanval. Verder spreken we af om beter onze posities te houden en het middenveld beter te bezetten, ook nu er één middenvelder naar de spits gaat. Ook neemt Amber de keepershandschoenen van Nora over.  Het pakt eigenlijk direct goed uit.  We zijn veel gevaarlijker in de aanval want we zijn met meer mensen voor. In de 52e minuut begint Fardau vanaf rechts met een dribbel en deze eindigde in een schot op het doel, via de binnenkant paal ging de bal er in!! Het staat 3-1!! Maar wat dan zo jammer is. Direct hierna gaat het weer fout bij ons achterin waardoor het gelijk 4-1 staat.  We pakken de draad weer op. In de 64e minuut een mooie pass van Isaira op Romaissa. Romaissa haalt uit en scoort een prima goal, het is 4-2!! En als jullie nu doorzetten dan wordt het nog een hele fijne middag. FC Almere is moe en weet niet meer lekker uit te verdedigen. Dit leidt tot een paar grote kansen maar onze spitsen weten het doel niet te vinden. En als wij ze niet maken, dan doet FC Almere het wel. Eén keer weten zij van afstand te scoren en één keer breekt er een speelster door, het is nu 6-2. Het is de 80e minuut en jullie gaan nog één keer in de aanval. Een mooie combinatie tussen Isaira en Jonessa en deze laatste weet de bal er prima in te schieten. Eindstand 6-3.
Toch wel teleurgesteld komen jullie van het veld. Waarom? Omdat jullie weten dat er toch echt wel meer te halen was vanmiddag. Maar zo is voetbal, je krijgt niet altijd wat je denkt te verdienen. Maar het is zoals Crista vanmiddag al zei, jullie mogen trots zijn op jezelf want jullie hebben nooit opgegeven en zijn blijven voetballen. Het was soms wat rommelig, ook met wisselen en de verschilende posities maar dat jullie kunnen voetballen is wel duidelijk. Dit komt helemaal goed, het zal alleen even duren voordat jullie aan elkaar gewend zijn en iederen in zijn kracht op de juiste plek staat. We gaan er mee aan de slag!! Voor nu, een fijn weekend verder en tot de volgende keer!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!