Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Ik moet er wel even voor gaan zitten want wat er vanmiddag op het veld bij de MO17-2 plaatsvond, dat maak je als trainer niet vaak mee.  Vanmiddag speelden wij tegen TOV uit Baarn. Geen makkelijke tegenstander want TOV doet het best lekker in de competitie. We speelden op veld 4. Nou niet bepaald ons lievelingsveld maar zo vroeg in het seizoen ligt het er nog goed bij. De sproeier had er lekker lang opgestaan vannacht dus op sommige plekken was het wat sompig.  Onze eigen grensrechter Stefan was er gelukkig weer en Crista had een goede scheidsrechter kunnen regelen. Ook iets wat wij kennelijk als trainers ook nog zelf moeten doen. Ons takenpakket wordt steeds breder.
Omdat Sennah nog steeds niet onder de lat kan in verband met haar blessure was Jody van de MO17-3 gelukkig bereid om bij ons te keepen. En Jody, dat heb je fantastisch gedaan vanmiddag. Je had het niet zo druk maar wanneer het nodig was, stond je paraat. Bedankt hiervoor!!
We gaan beginnen. Al in de eerste minuut lijkt het raak. Een goede aanval van ons maar één van ons stond kennelijk buitenspel dus afgekeurd. Jammer maar we beginnen scherp aan de wedstrijd. In de 6e minuut, Fardau zet goed door op rechts en gaat de zestien in en weet direct te scoren, 1-0! In de 14e minuut, Jada gaat over rechts in de aanval, zet de bal voor en Jonessa kan de bal er inschieten, 2-0! Dan de 30e minuut. Een schot van ons op het doel van TOV, de keeper laat los en daar is Chavanity heel attent en zij schiet de bal in het doel, 3-0! In de 38e minuut een mooie aanval over rechts en de bal komt voor de voeten van Chavanity, zij schiet maar de bal komt terug, Romaissa staat op de goede plek en schiet de bal erin, 4-0! Met deze stand gaan wij de rust in.
In de rust tevreden gezichten bij de trainers maar zeker ook bij de speelsters. Er hangt een mooie overwinning in de lucht.
De tweede helft gaan jullie door waar jullie gebleven zijn. Mooi samenspel en jullie creëren veel kansen. Niet alle kansen gaan erin maar toch wel een heleboel, daar gaan we.
In de 48e minuut krijgt Noëmy de bal net voor de zestien en zij begint een solo. Zij loopt door tot vóór de keeper en schiet de bal heel rustig in, het is 5-0! Twee minuten later, er is wat gerommel vóór het doel van TOV, Jonessa blijft rustig en schiet de bal erin, 6-0! De 56e minuut. Ook weer gerommel voor de goal van TOV en deze keer staat Romaissa op de juiste plek om af te vuren, 7-0! Vier minuten later. TOV komt er niet meer uit. Chavanity krijgt de bal en weet de bal in het doel te werken, 8-0! Poeh, ik ben over de helft.......... De 63e minuut, weer gerommel voor het doel van TOV en weer is Chavanity de lachende derde, en dat komt mooi uit want dit is haar derde doelpunt vanmiddag, 9-0! Twee minuten later, Jada neemt de bal van afstand op haar slof en verrast de keeper, 10-0!  De 67e minuut. Fardau stond al een tijdje te popelen om weer het veld in te kunnen. Ze komt erin, gaat aan de haal met de bal en maakt de 11-0! De 69e minuut. Isaira loert al de hele wedstrijd op een kansje. Nu lukt het Een mooie combinatie en zij komt voor het doel en schiet raak, 12-0!
Mecx is ontevreden, wat haar betreft komt zij te weinig aan de bal. Okay Mecx, probeer het eens vanaf de linksbuiten plek. Nou, in de 75e minuut wordt zij aangespeeld op links, schiet op het doel en het is 13-0! Twee minuten later, een mooi balletje vanaf de rechterkant op de vrijstaande Mecx en die hoeft niet lang na te denken, een mooi schot en het is 14-0! En dan in de allerlaatste minuut. Een schot van ons wordt door een speelster van TOV met de armen tegengehouden in de zestien. Een penalty!!. Nou Mecx, maak je hatrick maar compleet! Een goeie aanloop, een mooi schot en Mecx schiet de 15-0 in de touwen. Dit is ook gelijk de laatste actie van de wedstrijd. Dames, dames, wat een middag. Nu was TOV vanmiddag natuurlijk ook niet opperbest in vorm maar jullie hebben hen ook geen seconde laten denken dat er iets te halen viel in Almere.  Vanaf het begin waren jullie heel scherp op de bal. Heerlijk opbouwen van achteruit. Onze verdediging stond als een huis met een goede keeper erachter en ons middenveld bleef maar strooien met mooie diepteballetjes en combinaties. En dan onze aanval, de één na de andere kans werd gecreërd. Niet dat alles perfect was en erin vloog maar de kansen waren er in ieder geval. En als het loopt zoals vanmiddag dan is het volop genieten langs de kant. Bedankt meiden, jullie hebben ons en het publiek een heerlijke wedstrijd voorgeschoteld!! Houdt dit gevoel vast voor de komende wedstrijden!! Dan gaan we nog veel meer van deze mooie middagen beleven!! Een fijn weekend verder en tot de volgende keer.