1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

De JO11-5 speelde een prima (zeker de 1e helft) wedstrijd tegen Eemnes JO11-2.

Naast een lekker zonnetje stond er ook een stevige oostenwind op sportpark Rie Mastenbroek. Behalve dat deze chilly was voor de +/- 15 aanwezige supporters waaide de wind over de lengte van veld 5B wat dus inhoud 1x helft wind mee en 1x helft wind tegen.

Je zou kunnen zeggen ... wat boeit die wind mij nou .... dat kan ... maar de wind had vandaag wel degelijk heel veel invloed op de wedstrijd.

Onze jongens scoren trouwens overal en altijd en doelpunten vallen er altijd in hun wedstrijden zowel voor als tegen en gemiddeld 5x per wedstrijd.

De 1e helft speelde de JO11-5 met de wind in de rug en wist 4x te scoren. Ook Eemnes kreeg enkele grote kansen maar wist hieruit niet te scoren.
In de 2e helft ging het precies anders om. Eemnes had de wind in de rug en scoorde 2x. Onze jongens kwamen nog nauwelijks over de middenlijn en hadden veel mazzel dat Eemnes niet gemakkelijk scoort.

Vaak wordt er gezegd dat je tegen de wind in beter kunt spelen dan met de wind mee, maar dat werd effe compleet gelogenstraft, alle 6x doelpunten vielen met de wind in de rug.

Eemnes kreeg nog veel kansen om vaker te scoren dan twee keer. Maar ja ... kansen tellen niet, balbezit telt niet ... alleen doelpunten tellen en daar was Waterwijk beter in.
Drie punten in-the-pocket, lekker gespeeld en volgende week Sporting Almere inpakken🙂.

190322: JO11-5 - Eemnes JO11-2, 4-2

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!