Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vanmiddag speelden wij na wekenlange omzwervingen weer eens thuis. We zijn al zo lang op reis geweest dat we nog niet één keer gezellig in onze eigen nieuwe kantine konden vertoeven na de wedstrijd. Vandaag zijn we dat wel van plan en het liefst met een overwinning. Wat ook echt nog nooit is gebeurd is dat alle speelsters er waren. Alle achtien zijn jullie vandaag inzetbaar. Er zijn er een stel met wat pijntjes en nog wat kortademig na de Corona, maar jullie zijn er allemaal. Dat wordt nog wel een wisselpuzzel maar we gaan ons best doen.

Er staat weer een ouderwetse harde wind van links naar rechts over het veld. Dat gaat weer mooie toverballen opleveren vanmiddag. Onze scheidsrechter kennen we ook. Hij ons ook trouwens want hij waarschuwt voorafgaande aan de wedstrijd al dat we geen commentaar op zijn optreden mogen geven. Beloofd.

We gaan beginnen. Meenu weet de toss te winnen dus we starten met wind tegen. En dat is toch lastig voetballen. Omdat jullie toch wel graag door de lucht spelen komen niet alle ballen op de afgesproken plek aan. 't Gooi profiteert wel van het windje mee. Zij komen vrij makkelijk op onze helft terecht. In de 5e minuut gaat het al mis. Een paar van jullie trappen over de bal heen en de spits van 't Gooi kan de bal in ons doel schieten, 0-1. Dat was niet afgesproken. Het zou toch net iets scherper moeten vanmiddag. In de 11e minuut gaan jullie laten zie hoe voetbal eigenlijk bedoeld is. Vanaf rechts start de aanval bij Maud en gaat via Nienke en Anna naar Tamar, Tamar geeft een mooie voorzet welke door Lely wordt teruggelegd op Janna. Janna blijft rustig voor het doel en schiet de bal erin. Een prachtige aanval en 1-1! Door hard te werken doorstaan we de eerste helft en het wordt rust.
In de rust toch maar even naar binnen. De puntjes op de i. Het moet allemaal wel iets rustiger en wat netter in de passing. Jullie beloven het plechtig.
De tweede helft wordt het een lekker potje voetbal. Windje in de rug en jullie zijn nog veel frisser als de tegenstanders. We proberen 't Gooi vast te zetten op eigen helft maar ze spartelen nog tegen. In de 55e minuut een mooie dieptepass van Maud op Fee. Eerst gelooft Fee er niet zo in maar als zowel de laatste vrouw als de keepster van 't Gooi aarzelen, gooit zij er een sprint uit. Fee is eerder bij de bal en weet de bal keurig langs de keepster in het doel te schuiven. Goed gedaan en het is 2-1!

Vijf minuten later. 't Gooi heeft een opleving en krijgen een corner van rechts. De bal wordt strak voor ons doel langs geschoten. Noëmy denkt de bal weg te koppen maar raakt de bal met haar knot, deze wordt hierdoor een soort van doorgekopt en daar staat toevallig een speelster van 't Gooi die de bal tegen haar hoofd krijgt waardoor de bal erin vliegt, het is 2-2. Heel jammer maar het vele publiek en wij aan de kant denken echt nog wel dat het goed komt. Er is nog enige oponthoud omdat de scheidsrechter meent de wedstrijd te moeten staken. Ik ga niet op de details in maar Patrick krijgt geel en Dirk krijgt bijna een stadionverbod. Gelukkig duurt dit maar heel even en kunnen we door.

Wij gaan verder waar wij gebleven zijn. Jullie krijgen 't Gooi prima onder druk. Er wordt hard gewerkt maar we merken dat sommige van onze speelsters toch wel moe worden. We wisselen dus lekker vlot door. We krijgen veel corners en Larissa maakt hier stuk voor stuk kansrijke ballen voor de goal van 't Gooi van. Bij één van deze corners, in de 77e minuut, weet Denise haar hoofd tegen de bal te krijgen en kopt zij de bal in het doel, het is 3-2!!
Na deze goal is het verzet van 't Gooi gebroken. We krijgen nog een paar schietkansen maar de koek is op. Als de scheidsrechter affluit zijn we zichtbaar opgelucht. We hebben de lelijke wedstrijd twee weken geleden tegen dit 't Gooi weggepoetst.

Opgetogen gaan we aan de derde helft beginnen. Jullie hebben weer hard gewerkt. Door de grote opkomst was het wel moeilijk om iedereen dezelfde tijd te laten spelen, sommigen waren ook wel wat teleurgesteld hierover, maar we hebben gewisseld op de momenten en met de speelsters waarvan we dachten dat het op dat moment even nodig was in de wedstrijd. Wij wilden graag winnen vandaag en dat is in ieder geval gelukt. Goed gespeeld!! Volgende week zijn we vrij maar we gaan zeker wel trainen komende week.