Zaterdag 07/05/2022 12.30 uur Waterwijk VR2 - Eemnes VR1 3-3 - ASC Waterwijk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zaterdag 07/05/2022 12.30 uur Waterwijk VR2 - Eemnes VR1 3-3

Waterwijk VR2

3 - 3

Eemnes VR1

12'
Fee Maijer (schot)
14'
40'
... (scrimmage)
58'
... (corner)
63'
... (schot)
Fee Maijer (afstandschot)
66'

Competitie

4e klasse D

Datum

7 mei 2022 12:30

Scheidsrechter

M.A.N Colijn

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vanmiddag speelden wij tegen de dames van Eemnes. Eigenlijk met lood in de schoenen want Eemnes staat bovenaan en wij waren lang niet compleet. Een paar op vakantie, eentje aan het leren en eentje aan het werk. Daarnaast een paar erbij die niet helemaal fit waren dus met ongeveer 13 speelsters aan de start. Gelukkig was het wel mooi weer, volgens jullie net even te mooi, dus het was goed toeven langs de lijn. Vandaag geen enthousiaste ouder of vriend om te vlaggen dus Patrick nam deze taak op zich. Nog een zware taak te verdelen, onze Nienke is vandaag onze aanvoerdster. In eerste instantie schrikt ze hiervan maar uiteindelijk neemt zij haar taak heel serieus en gaat zij voorop in de strijd.
Eemnes blaakte van het zelfvertrouwen. Een houding die jullie altijd wel lekker triggert dus kijken wat het wordt. We speelden vandaag voor het eerste 5-3-2, een systeem om in ieder geval de gang naar ons doel heel lastig te maken. En eerlijk is eerlijk, het werkte heel goed. Iedere keer was er een speelster over achterin om de boel dicht te lopen. En het moet gezegd, onze verdedigsters waren vandaag top. We hadden nu wel een gat op het middenveld maar ook de middenvelders liepen dit steeds dicht. En voorin, heerlijk op de counter, eigenlijk wel lekker zo.
We hadden een storm verwacht aan aanvallen van Eemnes maar omdat wij zo goed stonden kwam het er niet van. Het liep zelfs heel anders. In de 12e minuut loopt Eemnes een beetje te rommelen achterin en Janna krijgt de bal te pakken in de zestien. Ze omspeelt de keepster en schiet de bal er rustig in, het is 1-0!! Twee minuten later. Weer gerommel in de verdediging van Eemnes. Nu kan Fee de bal bemachtigen en schiet deze heerlijk in het doel, 2-0!! Onverwacht maar zeker niet onverdiend. Jullie zijn gewoon scherper!!
Nu komt de Eemnesser storm lichtelijk op gang. De bal gaat steeds vaker richting ons doel maar op miraculeuze wijze, of Nancy staat steeds in de weg, een bal op de lat, en een bal rakelings langs het doel, houden jullie het droog. Maar in de 41e minuut toch een missertje achterin. Iedereen raakt de bal even half en Eemnes weet uit deze rommelige situatie te scoren, 2-1. Het wordt ongezelliger in het veld. Eemnes wordt fysieker en maakt wat overtredingen. Bij een van deze acties raakt Denise geblesseerd aan haar schouder. Met een dik pak ijs op de zere schouder komt zij even later terug van de fysio, ze kan weer verder.
We gaan de tweede helft door waar we gebleven waren. Lekker verdedigen en op de counter. Twee keer wordt een bal in de diepte afgefloten omdat Janna buitenspel zou staan. Volgens ons klopt dat niet. Ook de scheidsrechter begint te twijfelen aan het zicht van de grensrechter van Eemnes en gaat hem in de gaten houden.  Dan de 58e minuut. Een corner van Eemnes. De bal wordt op ons doel gemikt en Fee denkt dat zij de bal van de lijn kan halen maar helaas gaat de bal er via de lat toch in, het is gelijk.
Dat is niet zo mooi want nu wordt het toch wel heel spannend. Vijf minuten later. Onze verdediging begint een beetje op te raken en er wordt een bal niet lekker verwerkt. Een speelster van Eemnes kan de bal vanaf de zestien heel rustig in de linker hoek spelen, het is 2-3.
Dat is jammer want ook wij krijgen best wel een paar kansen. Onze aanvallers zijn veel sneller dan de verdedigsters van Eemnes maar hun keeper doet goed mee. Dan in de 66e minuut. Hier is een doelpunt in de maak dat je zelfs heel weinig op zondagavond bij Studio Sport ziet. De bal wordt na een aanval van ons de zestien van Eemnes uitgespeeld. Maar daar staat Fee op een meter of dertig van het doel. Fee ziet de bal, denkt even niet aan andere dingen, neemt de bal vol op de wreef en knalt de bal met een onhoudbare pegel in het doel. Wat een geweldig doelpunt en het is 3-3!!
Nu volhouden. Voor mijn gevoel duurt de rest van de westrijd heel erg lang. Er wordt ook nog flink wat tijd bijgerekend door de scheidsrechter in verband met de drinkpauze en blessure behandelingen. Eemnes wordt steeds gemener en links en rechts vliegen wat speelsters van ons door de lucht maar de scheidsrechter houdt het nu kort. En dan, na zes minuten blessuretijd, blaast hij af. Fantastisch, wat een goed resultaat!! Wat hebben jullie vanmiddag gevochten voor wat jullie waard waren. Geen centimeter toegegeven en hard gestreden.  Het was echt geen oogstrelend voetbal maar soms moet de botte bijl er even in en dat hebben jullie allemaal goed gedaan!! En nu lekker op de bank, voetjes omhoog en bijkomen van deze middag!! Maar zeker met een goed gevoel want jullie speelden gelijk maar het voelde als een overwinning!! Goed gedaan!! Een fijn weekend verder en tot de volgende keer!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!