Zaterdag 16/10/2021 14.30 uur Waterwijk VR2 - Buitenboy's VR2 2-2 - ASC Waterwijk

Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Zaterdag 16/10/2021 14.30 uur Waterwijk VR2 - Buitenboy's VR2 2-2

Waterwijk VR2

2 - 2

Buitenboys sc. VR2

10'
30'
... (intikker)
Fee Maijer (schot)
53'
75'
... (solo)

Competitie

4e klasse D

Datum

16 oktober 2021 14:30

Scheidsrechter

H. Sharif

Accommodatie

Sportpark Rie Mastenbroek
Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vanmiddag spelen wij thuis tegen Buitenboy's.  We hadden al tegen hen gespeeld in de beker en toen werd het 1-1. Buitenboy's gaat lekker in de competitie, zij staan samen met CSW bovenaan. Wij niet, wij zitten er nog niet heel lekker in. Veel blessures en andere ongemakken. Maar vanmiddag zijn we toch met 15, dat moet dus lukken. Spelen tegen een andere club uit Almere geeft toch net iets meer spanning. We willen zeker niet verliezen dus dat wordt hard werken. Het zou lekker weer worden vandaag maar dat viel een beetje tegen. Er was wel veel publiek op deze derby afgekomen dus de sfeer zat er goed in langs de kant.
We beginnen de wedstrijd met een valse start. Buitenboy's speelt normaal gesproken net als wij in het blauw/wit. Dit is de reden waarom wij vandaag in het blauw/roze tenue spelen. Maar dat had weinig zin want Buitenboy's besloot ineens in het rood te gaan spelen. Vanaf de kant is het spel niet te volgen. In de 10e minuut grijpt de scheidsrechter in, Buitenboy's moet zich omkleden. Na de kledingwissel gaan we verder. Na ongeveer 9 minuten krijgen wij een vrije trap in de buurt van de middenlijn. Fleur neemt de bal eens lekker op de schoen en deze gaat landen, ongeveer op de zestien van Buitenboy's. De keepster komt uit maar Fee weet de bal net voordat de keepster de bal heeft, met een boog over haar heen te schieten. Een prachtige goal en 1-0!! De keepster raakt hierbij wel geblesseerd maar kan gelukkig verder. Wel weer een paar minuten oponthoud tot gevolg. 
Ongeveer een kwartier later krijgt Buitenboy's een grote kans. Een doorgetrokken speelster wordt vakkundig op de rand van onze zestien neergelegd. Een vrije trap op een lekkere plek. Nancy krijgt hulp van Denise op de doellijn en als Buitenboy's op het doel schiet lijkt het gevaar in eerste instantie geweken maar de bal stuitert weer terug en een speelster van Buitenboy's weet de bal alsnog in het doel te schieten, 1-1. Heel jammer want Buitenboy's was tot dan toe nog niet in de buurt van ons doel geweest. Het wordt rust.
In de rust geven we aan dat jullie heel goed bezig zijn. Het moment om door te drukken is daar. Als we zo blijven knokken dan gaan we een mooie middag beleven. En dat doen we ook.
We zijn 8 minuten bezig in de tweede helft als Denise op rechts doorbreekt. Zij gooit er een hele mooie voorzet uit en Fee staat op de goede plek. Zij raakt de bal niet eens helemaal lekker maar hij gaat er wel in, in de verste hoek knalt de bal tegen het net, 2-1!! We ruiken bloed. We gaan nog feller spelen maar dat is vragen om moeilijkheden. Vóór de wedstrijd hebben wij het al even over deze scheidsrechter gehad. Hij fluit de ene keer beter dan de andere keer maar hij houdt absoluut niet van commentaar. Wij wisten dat en hielden daar tot nu toe rekening mee. Maar dan een overtreding op links. De scheidsrechter fluit en geeft een gele kaart. aan één van onze speelsters Dan is het zaak om dit te accepteren en naar de kant van het veld te gaan. Onze speelster denkt daar anders over en begint met veel misbaar een discussie met de scheidsrechter. Gevolg, een rode kaart en jullie staan de rest van de wedstrijd met 10 speelsters. En dat kunnen we eigenlijk niet gebruiken. Jullie zijn aan het strijden maar moeten dit nu met één minder doen. We gooien de boel wat om. Eéntje minder in de spits en het middenveld versterkt. Jullie houden het heel goed vol.  Tot in de 75e minuut. Een speelster uit de achterhoede van Buitenboy's krijgt het op haar heupen en slingert zich vanaf eigen helft naar onze zestien, gaat er vijf van ons voorbij of ze er niet staan, schiet met haar verkeerde been en passeert Nancy, het 2-2. Dit was zo onnodig, jammer hoor. We pakken de draad weer op. Wat is wijsheid,? Of we gaan door voor de overwinning of we nemen genoegen met één puntje. We kunnen eigenlijk niet kiezen. aan de ene kant is proberen te winnen heel aanlokkelijk maar met tien speelsters de eindstreep halen met 2-2 is ook prima. Het wordt nog erger. Er wordt gefloten voor een overtreding van ons. In de beweging wordt de bal nog aangeraakt wat door de scheidsrechter wordt uitgelegd als wegtrappen van de bal dus nu mag nog één van jullie van het veld met geel. Jullie zijn nog maar met negen. Maar zelfs dan zoeken jullie het doel van Buitenboy's nog op maar de wedstrijd zit erop. Jullie hebben vanmiddag echt de beste wedstrijd tot nu toe gespeeld. Met heel veel strijd, heel veel inzet, mooie goals en met af en toe heel lekker voetbal.  
Het begint er allemaal op te lijken, we blijven lekker trainen, het goede gevoel komt er weer aan. Komende week is er geen wedstrijd maar daarna pakken we de competitie weer op. Een fijn weekend verder en tot de volgende keer!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!