Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vanmiddag spelen wij tegen de dames van CSW. Deze wedstrijd was eigenlijk op 4 december gepland maar de dames van CSW wilden graag vandaag spelen. Prima, wij zijn niet zo moeilijk. Er gingen wel gelijk een paar alarmbellen af, het is dit weekend inhaal en bekerweekend dus met welk elftal komen zij dan? Bij de warming-up bleef de teller op elf steken dus ze waren in ieder geval niet met veel.

Wij waren redelijk compleet. Twee afwezigen vandaag dus Emma gevraagd of zij mee kon doen. Bedankt hiervoor Emma, je hebt geweldig gespeeld vanmiddag!! Verder hebben wij natuurlijk een heel stel speelsters met blessures die bijna over zijn of telkens toch weer terugkomen. Vandaar de afspraak om op tijd aan te geven of het nog gaat en we gaan slim wisselen vanmiddag. Niets forceren.

CSW staat tweede en dat zal niet voor niets zijn. Maar zoals al een paar keer gezegd, in deze competitie kan iedereen van iedereen winnen of verliezen. Toen ook het zonnetje nog ging schijnen op veld 2 was het tijd om te gaan beginnen.
CSW speelt 4-4-2 en dat betekende dat Maud geen directe tegenstander had. Ook wel eens lekker dus Maud kon af en toe lekker op avontuur, en dan blijkt dat zij ook nog allemaal trucje kan. Lekker bezig!! De wedstrijd gaat een beetje heen en weer maar eigenlijk valt het allemaal wel mee met CSW. In de eerste helft heeft Nancy ongeveer twee keer de bal gehad. Wij waren gevaarlijker. Janna kon naar hartelust haar tegenstandster voorbij en we kregen kansen. In de 34e minuut weer zo'n lekkere dribbel en Janna krijgt de kans om te schieten. De bal gaat met een mooie boog over de keeper heen in het doel, we staan 1-0 voor!! We spelen de eerste helft rustig uit, jullie staan echt heerlijk te voetballen!!

Het wordt rust. In de rust uiten wij onze dikke tevredenheid. Het gaat helemaal goed, misschien nog iets rustiger aan de bal maar verder niets te klagen. Vanuit het niets duiken er ineens drie nieuwe speelsters op bij de dug-out van CSW. Gaan ze het dan toch flikken? Een beetje ongerust beginnen we aan de tweede helft.

We starten goed en pakken de draad weer lekker op. Een aaneenschakeling van aanvallen van ons op het doel van CSW. Hun nieuwe speelsters zijn dan wel groot en sterk, ze worden er niet beter van. Dan de 53e minuut. Meenu gaat de zestien in van CSW en wordt hardhandig naar de grond gewerkt. Met een zweefduik vliegt zij door de lucht. Penalty!! Er zijn beelden van dus de VAR kijkt ook nog even maar het is echt een strafschop. Wie gaat deze nemen.? Vanaf de kant valt de keuze op Anna. Wij hebben Anna eerder zien scoren uit een penalty dus het vertrouwen is groot.  Anna schrikt er een beetje van maar neemt deze taak serieus op zich. Goeie aanloop, rustig in de linkerhoek, doelpunt!! Goed gedaan Anna!!

We gaan verder. Een paar minuten na de penalty. We proberen de 3-0 door te drukken en krijgen een paar schietkansen die er maar net niet ingaan. Na één van deze kansen komt de bal bij Noëmy terecht die net over de middenlijn staat op de helft van CSW. Zij neemt de bal eens lekker op de schoen en deze vliegt met een prachtige boog in de linkerkruising van het doel, wat een prachtige goal. Goed gedaan Noëmy!!
De wedstrijd is hierna nog lang. Het gaat nu een beetje heen en weer en ook CSW krijgt een paar kansjes. Nog één keer moet Nancy een bal wegstompen maar dat was het ook. Wij gaan ook nog in de aanval. Anna, Robin en Denise zijn nog een paar keer in de buurt van het doel van CSW maar het blijft bij de 3-0. We hebben gewonnen!!

Op alle posities hebben jullie vanmiddag heel goed gevoetbald. Rust achterin, het middenveld wat goed meedeed en een levensgevaarlijke aanval. Alles viel op zijn plek vanmiddag en als jullie zo spelen dan zijn jullie niet te verslaan. Jullie hebben ook verstandig gespeeld. Er zijn geen blessures bijgekomen en eigenlijk gingen jullie allemaal moe maar wel helemaal gezond naar huis. Fantastisch gedaan dames!! En winnen is leuk, winnen is geweldig!! Het bleef nog lang onrustig in de kantine!! Tot de volgende keer!!