Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Vanmiddag speelden wij thuis tegen de dames van TOV uit Baarn. Het gaat goed met TOV op dit moment, zij staan trots bovenaan in de competitie, alle puntjes binnengehaald.  Onze positie is sinds de overwinning vorige week ergens in de middenmoot. Kijken of wij TOV vanmiddag kunnen verrassen. Het weer zit niet echt mee maar onze vriend, de wind die blaast vanuit de Muziekwijk richting de Waterwijk, is er weer vanmiddag. Waarschuwing!!! Als je niet van doktersromannetjes of ziekenhuis series houdt dan kun je nu beter stoppen met lezen.
Onze ziekenboeg is aardig groot in deze fase van het seizoen. Een paar speelsters grieperig, geen corona maar wel beroerd, een paar dames met verrekte hamstrings en een paar die het vandaag wel willen proberen maar wij houden ons hart vast.

We gaan van start. En eigenlijk valt het niet tegen. Wij zetten TOV de eerste 15 minuten gewoon vast op de eigen helft.  Als dit het is dan ruiken wij kansen.  Alleen de echte kansen krijgen wij zelf niet. En dan begint de ziekenboeg nog voller te lopen. Janna verdraaid de boel en kan niet meer verder. Anna geeft aan dat de lucht op is en wil eigenlijk ook naar de kant.  Nog even volhouden, we gaan zo wisselen. En zo rommelen wij de eerste helft door. TOV wordt steeds sterker maar we blijven overeind achterin. Maar dan in de 22e minuut, een speelster van TOV weet door onze verdediging te breken en weet te scoren, het is 0-1. Tien minuten vóór het einde van de eerste helft.  Nancy was al niet fit aan de wedstrijd begonnen maar bij een geweldige redding komt zij verkeerd in aanraking met het kunstgras. Haar toch al gehavende knie doet nu heel erg zeer en zij kan niet verder. Noëmy neemt haar plek in. Zonder verdere kleerscheuren halen we de rust.

In de rust hangen jullie werkelijk in de kleedkamer. Patrick probeert de boel nog op te peppen maar het valt niet mee. Wat nog wel meevalt is het feit dat Frankey bereidt is om te gaan keepen en dat we nu wind mee gaan krijgen. Jullie slepen je naar het veld en we gaan weer beginnen. Het windje in de rug scheelt inderdaad en Denise en Fee zijn heel vervelend voor de verdedigers van TOV.  Ze komen er echter niet doorheen. Ook Anna lukt het later niet om een wig te drijven in de verdediging van TOV. Zij spelen met een hele stoet speelsters achterin, niet doorheen te komen vanmiddag. In de 55e minuut komen we ook nog 10 minuten met tien speelsters te spelen omdat Noëmy een gele kaart krijgt. We krijgen nog een paar vrije trappen op mooie plekken maar de bal wil er niet in. In de 63e minuut krijgt TOV een corner en na wat gerommel op de doellijn valt de bal erin, het is 0-2. Het spel gaat heen en weer maar echt gevaarlijk wordt het niet meer van onze kant. TOV weet nog wel een keer te scoren en de 0-3 staat op het scorebord. Het is over voor vanmiddag.

Er is vanmiddag weer keihard gewerkt door jullie maar tegen dit TOV waren wij op dit moment en met al onze blessures en afwezigen in het team niet opgewassen. Als we straks een keer compleet zijn dan voorspel ik een hele andere wedstrijd en uitslag. Voor nu is het even niet anders. Wat nu wel blijkt is dat het weinige trainen van de afgelopen weken ons begint op te breken. Veel spierblessures en toch nog te weinig conditie en automatismen in het veld. Ik hoop dat we dit een beetje kunnen omdraaien en de training volle bak, met voldoende opkomst, op kunnen gaan pakken. Jullie hebben het echt nodig en ik ook trouwens. Laten we hopen dat de blessures meevallen en dat iedereen weer snel opknapt. Voor nu, rustig aan, even uitblazen en tot de volgende keer.