Drie Burgpad 3
1097HK
AMSTERDAM
tel. 020-6941013

Vandaag speelden wij de wedstrijd tegen de dames van het vierde van DVVA. Een team wat net was gepromoveerd vanuit de vijfde klasse dus deze dames zaten in een lekkere flow.  Onze flow is wat ver te zoeken deze competitie maar na de opsteker twee weken geleden tegen Buitenboy's was er toch een lichtpuntje. Weer niet compleet vandaag, eentje ziek, eentje geblesseerd, eentje aan het werk en eentje naar de Efteling. Toch nog met 14 speelsters aan de bak. De afgelopen twee weken door vakantie, blessures, school en ziekte maar één keer getraind maar misschien heeft deze rust ons goed gedaan.
Het was slecht weer, de herfst is echt begonnen en het is niet één minuut droog geweest tijdens de wedstrijd. Maar wij komen uit de polder dus dat doet ons niets. We gaan beginnen.
We begonnen heel aardig. Veel aan de bal en al snel bleek dat onze snelheid voorin de dames van DVVA in de stress bracht. Met nog een speelsters ver naar achteren hoopten zij dit op te lossen. Voor ons juist het teken om nog dieper te gaan staan. We kregen een stel mooie kansen. Een paar keer alleen op de keeper af en een prachtige knal van ver op de paal van Fee.  De ballen vlogen er jammer genoeg niet in. Aan de kant van DVVA waren er ook kansen maar Nancy trad een paar keer goed op en de achterhoede had het wel aardig voor elkaar. Ook zij mochten een keer op de lat schieten maar verder bleef het aardig rustig. Waar het niet rustig was, was op het middenveld. Daar moest ouderwets gebikkeld worden maar daar draaien onze dames op het middenveld hun hand niet voor om. Nog wel een heel pijnlijk moment voor Lely. Bij een actie liep zij een blessure, waarschijnlijk aan de hamstring, op. Lely wilde nog wel door maar het was niet meer te doen. Het werd rust.
In de rust aangegeven dat het net even iets feller moest en iets meer precies in de passing. Aangesterkt door een lauwe bak thee, ranja en een Twix gingen we de tweede helft in.
Wederom hetzelfde wedstrijdbeeld. Een gevecht op het middenveld met weinig kansen bij de goals. Maar dan de 60e minuut. Een corner bij ons doel. De bal wordt weggewerkt door Fleur en met een beetje hotseknots schiet de bal door de verdediging van DVVA en kan Janna er met de bal vandoor. Zij loopt alleen op de keepster af, deze komt uit maar Janna weet de bal keurig langs haar heen te schuiven, 0-1!!  Goed gedaan!! We pakken de draad weer op en dit smaakt natuurlijk naar meer. Maar de wedstrijd blijft in evenwicht. Dan weer een corner van DVVA in de 80e minuut. De corner wordt gepakt door Nancy en zij wil het spel snel hervatten en schiet de bal uit. Deze komt precies bij een speelster van DVVA terecht die niet lang hoeft na te denken en de bal weer richting ons doel peert. Omdat Nancy nog niet terug is bij haar doel zoeft de bal over haar heen in het doel, het is weer gelijk. Dat is een tegenvaller want we gingen net aan een tweede doelpunt voor ons denken. En dat komt er ook.
In de 85e minuut maakt Janna weer één van haar beruchte acties op rechts en weet de bal keihard laag voor het doel te krijgen. En als een duveltje uit een doosje staat daar ineens onze Robin die samen met een speelster van DVVA bij de eerste paal opduikt. Wie het laatste tikje gaf weet ook Robin ook niet maar de bal vliegt in het doel, het is 1-2. En met nog een paar minuten op de klok moet dit toch lukken. En het lukt ook maar eerst nog even een spannend Halloween momentje. In een kluts bij ons doel werpt Noëmy zich voor de bal. De bal komt op haar arm en de scheidsrechter grijpt zijn kans, een penalty!! Nee joh, dat kan toch niet, gaat de overwinning weer aan onze neus voorbij? Maar nee. De speelster van DVVA neemt een aanloop, schiet in de hoek maar dat blijkt nou net de hoek te zijn die ook Nancy in haar gedachte had. Nancy houdt de bal tegen en het blijft 1-2. Goed gedaan Nancy!! Het is ook gelijk afgelopen. Jullie hebben eindelijk weer een keer gewonnen. Een resultaat waar jullie al weken naar snakken maar steeds zit het tegen. Jullie hebben vanmiddag ondanks de kou en de regen weer gevochten als tijgers. Heel, heel goed gedaan. En deze overwinning gaf een heerlijk gevoel en was het startschot voor een soort van afterparty in de gezellige kantine van DVVA. Met een hele groep nog even nagenieten, dit voelt toch echt wel lekker hoor en smaakt zeker naar meer!! Voor nu een fijn weekend verder en tot de volgende keer!!