Kininelaantje 1
1243LD
'S-GRAVELAND
tel. 035-6560506

Vanmiddag ging de reis naar 's-Graveland voor de wedstrijd tegen de Vrouwen 2 van de plaatselijke SV. Het was lekker weer, nu speelden wij natuurlijk wel op het heetste moment van de dag maar met 5 graden was het goed te doen. Het veld viel wel een beetje tegen. Zware modder met een laagje gras erover en door de regenval van de afgelopen dagen was het op sommige plekken heel nat. Ook voor de dug-out lag een dikke laag modder. Maar ja, ons hoor je nooit klagen. We hadden hoog bezoek. Onze Emily was voor de feestdagen terug uit Amerika. Ze heeft het goed naar haar zin daar maar was toch wel weer even blij om ons te zien, toch?

We zijn aardig compleet, door de opgedrongen rust door de corona maatregels zijn de meeste pijntjes wel over maar we maken ons wel zorgen over de conditie. Daarom maar een flinke warming-up. Tijdens de warming-up knakt een vinger van Nancy dubbel en daar heeft zij de rest van de wedstrijd last van. Laten we hopen dat het rustig blijft achterin.

We gaan beginnen.
We gaan eigenlijk best lekker van start. Gelijk gaan we in de aanval en dat brengt ons een paar keer in de buurt van de doel van de tegenstander. Ook 's-Graveland doet lekker mee en zo gaat het spel een beetje op en neer. De tegenstanders zijn wel fysiek ingesteld en daar houden wij niet van. Maar gaande de wedstrijd gaan jullie je ook steeds meer laten gelden en dan wordt het een echte strijd. Lekker combineren is lastig op dit veld maar jullie proberen het wel. Niets aan de hand dus, tot de 15e minuut. Een speelster van 's-Graveland komt tot een schot, niet eens hard maar goed geplaatst en deze vliegt in de rechterhoek. We staan 1-0 achter. Nou zeg, daar leek het helemaal niet naartoe te gaan. Een beetje perplex gaan we weer verder en we laten er geen gras over groeien. Maud gaat op rechts naar voren, speelt een tegenstander uit en weet een goeie voorzet te geven de zestien in. Daar staat Janna al te wachten. Zij neemt de bal aan, blijft rustig en schiet de bal langs de keeper in het doel. Grandioos!! Binnen een minuut is het weer gelijk!! We blijven nu in de aanval. Ons middenveld weet niet meer waar zij het zoeken moeten want iedere keer als onze aanvallen worden afgeslagen moeten zij weer snel terug. We wisselen wat op het middenveld om de energie er in te houden. Er is nog een vervelend incident als een speelster van 's-Graveland geblesseerd raakt aan de knie waar zij bijna een jaar mee aan het revalideren was. Zij kan niet meer verder, hopelijk valt het mee. Dan de 27e minuut. Anna gaat de zestien in en speelt een paar speelsters van 's-Graveland uit. Dan is één van hen het zat en zij schopt Anna onderuit, penalty!! Anna zoekt even naar adem maar is bereid om deze klus te klaren. Er moet nog even een plek gevonden worden waar de penaltystip eigenlijk is op dit veld en dat kost alleen maar tijd. Maar Anna blijft rustig, neemt een goede aanloop en schuift de bal rustig in de linkerhoek. Het is 1-2!! Goed gedaan Anna! We spelen rustig de eerste helft uit.

In de rust ligt de nadruk op het ons niet mee laten slepen in het duwen en trekken van de tegenstander. Jullie moeten je niet van de wijs laten brengen. Ook willen we toch wat meer rust zien en dat wij onze voorsprong uit gaan bouwen.
Nou, deze rust is ver te zoeken. Het blijft een beetje ouderwets hotseknotsen en het spel blijft op een neer gaan. Jullie zetten 's-Graveland wel vast maar steeds weten zij toch te ontsnappen. In de 61e minuut fluit de scheidsrechter eindelijk ook eens voor een overtreding van het thuisteam. Op een meter of twintig links vóór het doel. Een mooi plekje voor een vrije trap. Anna zit lekker in de wedstrijd en eist de vrije trap op. Zij neemt de bal maar schiet keihard op de keeper. Deze kan de bal niet vasthouden en daar komt als een duveltje uit een doosje Denise tevoorschijn en zij schiet de bal in het doel, 1-3!! In the pocket, niets meer aan doen. Nou, laat dat "in the pocket" nog maar even weg. Jullie maken het jezelf nog even een half uurtje heel moeilijk. Er gebeurd van alles in het veld, de sfeer wordt even grimmig, onze enige meegereisde hooligan laat ook weer even iets van zich horen en zo wordt het steeds ongezelliger.  De scheids weet het ook niet meer, zijn fluit van de Action doet het steeds slechter en het wordt rommelig. Dat kan niet goed gaan en dat gaat het dan natuurlijk ook niet. In de 81e minuut een eigenlijk veel te slap schot op ons doel. De bal gaat richting de rechterpaal en Nancy denkt dat zij de bal kan wegschieten. Helaas, de bal gaat toch het doel in. Het staat 2-3 en de laatste paar minuten wordt het nog heel spannend. 's-Graveland krijgt nog een paar corners maar we gaan het halen. Het laatste fluitsignaal klinkt als muziek in de oren. Jullie hebben het gered!  Door te blijven strijden hebben jullie de punten binnengesleept.

Het was superzwaar vanmiddag maar jullie hebben weer alles gegeven. En nu is het winterstop. We hebben geen idee hoe het straks in januari gaat lopen met de corona maatregelen. Eind januari is de eerste wedstrijd weer maar als wij vóór die tijd niet kunnen trainen vragen wij ons af of het verantwoord is om dan te voetballen. We gaan het afwachten.  Na een stroeve start hebben jullie de draad goed opgepakt en staan we nu ergens boven de middenmoot in de competitie, heel knap gedaan!!

Het is nog vroeg maar ik wil alle volgers vast fijne feestdagen wensen. Met het team willen we nog iets gezelligs doen om het jaar af te sluiten maar hierover later meer. Tot de volgende keer!!