Savannestraat 51 -53
1448WB
PURMEREND
tel. 0299-424663

Het vrouwen zaterdagteam reisde deze zaterdag af naar FC Purmerend. Waterwijk kwam gehavend binnen de lijnen door diverse blessures. De Almeerders begonnen  toch veelbelovend aan dit duel tegen het sterke FC Purmerend dat een plaats boven Waterwijk stond en was niet van plan de drie punten naar Almere te laten gaan.

Waterwijk kreeg de eerste kansen, het waren Saskia Vermeulen en Beatrice Boatemah die de keepster van de Purmerend aan het werk zette. Vooral op het middenveld werden er veel duels uitgevochten waarbij het fysieke steeds op het randje werd uitgevochten. Het was de speelsters van beide teams al snel duidelijk dat deze scheidsrechter vandaag niet snel floot en het tempo in de wedstrijd wilden houden. Er werden voor de rust geen kansen benut zodat de rust met 0-0 inging.

Op scherp zetten . In de rust werd kort de eerste helft geëvalueerd en de  zaken op scherp gezeten .Waterwijk wist dat ze met veel druk kansen konden creëren. Ook in de start van het tweede deel was het duidelijk dat beide ploegen voor de volle winst gingen. Purmerend kwam goed uit de startblokken. Waar de Almeerse vrouwen meer druk wilden zetten werden ze nu naar achteren gedwongen. Er kwam nu druk op de achterhoede en keepster Mayke Kok werd behoorlijk op de proef gesteld. In de 74e minuut was het aanvoerster Britt Kater die aan de kant van Waterwijk het veld geblesseerd moest verlaten. Gelukkig konden ze nog als laatste wissel Tatianna Fernandes inbrengen en moesten de posities snel geschoven worden

Kansen.  Nu kwam Waterwijk beter voor de dag en waren er ook kansen. In de 84e minuut scoorde Waterwijk dan ook door Jaimy Rooze 0-1. Purmerend gaf de resterende minuten nog extra gas om in ieder geval een punt aan dit duel over te houden maar Waterwijk hield stand en gingen de punten mee naar Almere.

Trainer Victor Pourchez was erg blij met het resultaat. Hij wist dat dit een pittige tegenstander was en met zijn gehavende team op vechtlust deze wedstrijd moest winnen. Komende zaterdag een vrije dag voor de Almeerders en kunnen de blessures wat meer rust krijgen.