Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Het was een mooie voetbalavond op sportpark Rie Mastenbroek waar de vrouwen van Waterwijk het Amsterdamsche Real Sranang op bezoek hadden. Dit beloofde een mooie wedstrijd te worden en dat was ook te merken aan het aanwezige publiek. Waterwijk begon de wedstrijd goed, was feller in de duels en namen het initiatief. Real had duidelijk moeite met het hoge druk zetten van  Waterwijk en het was dan ook Saskia Vermeulen die na een kwartier spelen Waterwijk op 1-0 zette. De coach van Real zette zijn team nogmaals op scherp en dat had zichtbaar effect. Waterwijk werd meer teruggedrongen op eigen helft  en Real zette de snelle buitenspelers in. Dit resulteerde al snel in het feit dat de Waterwijk keepster moest ingrijpen bij diverse kansen van de gasten.. In de 37e minuut werd het dan ook door een ongelukkig moment in de verdediging van Waterwijk 1-1. Voor de rust geen verandering meer in deze stand.

Veel strijd

De tweede helft  werd er veel strijd geleverd en aan beide kanten waren er kansen. Waterwijk  startte goed maar Real bleef in de omschakeling erg gevaarlijk. Trainer Victor Pourchez zat wat magertjes in zijn wissels door een aantal blessures en herstellende spelers die nog niet helemaal wedstrijdfit  waren. En toen gebeurde het….in de 84e minuut was er een dieptepass en de verdedigster van Waterwijk kon deze niet goed onder controle krijgen en gleed uit. Real profiteerde hier optimaal van en  scoorde de 1-2. Waterwijk bleef strijden voor de gelijkmaker maar slaagde hier niet in en verloor de ploeg wat onverdiend. Na een vermeende handsbal werd Waterwijk nog een penalty toegekend, maar in overleg met de grensrechter toch weer ingetrokken en waren de vrouwen van Waterwijk niet meer in staat om het tij te keren en moest men genoegen nemen met deze nederlaag.

Komende zaterdag ontvangt de ploeg van Victor Pourchez om 12:30 uur Wartbugia en zal zich dan graag willen herstellen.