Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

De vrouwen van ASC Waterwijk hebben zaterdag een ruime overwinning geboekt. SV Diemen werd in Almere met 4-1 verslagen. Het werd eerst een duel dat redelijk gelijk op ging maar al snel kreeg Waterwijk toch een overwicht.

Vrije schop

Na een kwartier spel dacht Waterwijk een vrije schop te krijgen doordat Diemen de bal met de hand zou hebben gespeeld maar de arbiter had dit niet geconstateerd. Diemen maakte hier dankbaar gebruik van en wist met een afstandsschot de Waterwijk-goalie via de binnenkant paal te verrassen (0-1).  Waterwijk kwam sterk terug en wist nog voor de rust de gelijkmaker te produceren, Geneva Neslo zag een poging mislukken maar de terugspringende bal kwam bij Beatrice Boatemah en zij haalde vol uit (1-1). De rust ging ook met deze stand in.

Hoger tempo

In de tweede helft was het weer Waterwijk wat de toon aangaf en het tempo verhoogde. Dit had na twee minuten al succes en Xara Hekkelman wist na een mooie combinatie de bal achter de Diemen-goalie te tikken (2-1). De verdediging van de gasten kreeg het steeds moeilijker en Waterwijk wist de voorsprong simpel uit te bouwen, eerst was het Tatiana Fernandes die er 3-1 van maakte en in de 88e minuut maakte Jaimy Rooze de vierde Almeerse treffer en was het duel definitief beslist.

Een verdiende overwinning dus voor het team van Victor Pourchez die ook zag dat de ploeg weer het niveau bereikte wat voor ogen staat. Voorlopig geen wedstrijd ivm met corona en de winterstop en hoopt men straks weer blessurevrij de competitie te hervatten.

Op 29 januari speelt men dan de derby tegen stadsgenoot Buitenboys.

bron: omroepalmere.nl

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!