Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

In de zaterdag tweede klasse lijkt de race om het kampioenschap beslist. Het Almeerse Waterwijk had voorafgaand aan de speelronde een achterstand van vier punten op koploper HBOK, maar deze achterstand is opgelopen tot zeven punten. Op Sportpark Rie Mastenbroek ging Waterwijk met 1-3 onderuit tegen Arsenal, terwijl HBOK met 4-0 wist te winnen van Marken.

Binnen de eerste vijf minuten had arbiter David Vriesenga al driemaal een corner aan Arsenal gegeven, de bezoekers uit Amsterdam waren uit de startblokken geschoten. Bij de derde hoekschop leverde dit ook gevaar op. Centrale verdediger Jan Roeters kreeg de bal voor zijn voeten en haalde uit: de bal kwam tegen de paal. Een minuut later werd er wel gescoord, nu alleen aan de andere kant van het veld. Waterwijk-speler Lindo Pourchez stoomde op en probeerde langs zijn tegenstander te komen en haalde uit. Zijn schot werd geblokt, waardoor de bal aan de andere kant van de zestien kwam. Er werd afgelegd op de vrij staande Nicky Baggelaar, die de bal met links raak schoot: 1-0! Het was een open wedstrijd die gelijk op ging, want Arsenal stifte de bal nog over de keeper heen. De bezoekers dachten op gelijke hoogte te komen, maar met een uiterste krachtsinspanning werd de bal vlak voor de lijn weggehaald door een Almeerse verdediger. Wel begonnen de Amsterdammers meer aan te zetten, wat voor gevaar in het strafschopgebied van Waterwijk zorgde. Keeper Gianni Hermans moest meermaals handelend optreden op zijn ploeg op voorsprong te houden. Vijf minuten voor de pauze was er weer een belegering van Arsenal. Middenvelder Shadi El Sabrouty ging zijn tegenstander voorbij en schoot in de verre hoek de gelijkmaker binnen. Op basis van de eerste helft een terechte 1-1 ruststand.

In de tweede helft ontsnapte Ryannique Inge al snel aan de buitenspelval en hij ging recht op Arsenal-keeper Youssef El Abdallaoui af. Echter sloot de verdediging van Arsenal razendsnel aan, waardoor de kans werd geneutraliseerd. Tijdens de tweede helft probeerden beide ploegen iets te forceren, maar de wedstrijd was vooral rommelig. Het spel ging wel op en neer, maar dit werd vaak ingeleid door balverlies van de tegenstander. Tot tien minuten voor tijd stond de wedstrijd 1-1. In een actie kon Arsenal meermaals gevaarlijk worden. In de zestien van Waterwijk werd een schotgeblokt, de bal veroverd, weer heroverd en uiteindelijk weer geblokt. Toch wist Kobe Wielkens de 1-2 tegen de touwen te schieten. Dezelfde Wielkens wist daarna nog de 1-3 te scoren, waardoor de titelkansen van Waterwijk ver uitbeeld raken.

Volgende week ontvangt Arsenal koploper HBOK, dat bij winst kampioen kan worden. Waterwijk gaat op bezoek bij FC Zaandam.

Tekst: Jordi Smit, Het Amsterdamsche Voetbal