Vrouwen beker zaterdag poulefase Groep 3 40

Rie Mastenbroeksportpark 4
1314AZ
ALMERE
tel. 036-5346948

Eindelijk was het weer zo ver. Na een eeuwig durende periode zonder echte wedstrijden, onze laatste officiële wedstrijd was op 10 oktober 2020, mochten we weer het veld op. Onze eerste bekerwedstrijd tegen de dames van Buitenboy's. We waren nog niet compleet. Nancy herstelt van een operatie aan haar knie, Amber was ziek en Anna was ook niet ongeschonden uit de eerste trainingen gekomen. Nienke had andere verplichtingen dus zij was er ook niet. Omdat Nancy nog niet kan keepen hadden we een oplossing bedacht met onze tweede keepster Noëmy. Maar helaas, ook Noëmy was geblesseerd geraakt aan haar hand tijdens de training dus we moesten over op plan C en na de rust plan D. In de eerste helft stond Bobbi onder de lat en in de tweede helft Frankey.  Jullie hebben allebei heel goed gekeept dames, bedankt hierpoor!!
We gaan beginnen. Vóór de wedstrijd eerst één minuut stilte om de onlangs overleden ex-scheidsrechter en clublid Peter Riebel te herdenken. Maar dan gaan het toch echt los. En we beginnen lekker. We zijn nog fris en fruitig en we dwingen Buitenboy's op hun eigen helft. Er wordt aardig getikt en het ziet er veelbelovend uit maar we kunnen dit niet lang volhouden. Jullie gaan wat slordiger spelen en het begint er een beetje nerveus uit te zien. Het is zoeken naar de goede posities. Doordat we wat nieuwe speelsters bij het team hebben zijn de automatismen er nog niet. Net even te korte ballen en slordig in de passing. Maar het lijkt op voetbal en daar gaat het om. In de 12e minuut breekt Fee door langs de rechterkant en geeft een mooie voorzet. Janna staat op de goede plek en schiet de bal langs de keeper, 1-0, goed gedaan!!
Hierna wordt het steeds rommeliger. En niet alleen bij ons, ook bij Buitenbouy's lukt het niet allemaal. Zij komen nog wel in de buurt van ons doel maar daar staat steeds weer onze Bobbi. Zij heeft onze zestien helemaal onder controle.  Met 1-0 gaan we de rust in.
Tijdens de rust blijkt dat jullie er al aardig doorheen zitten. Het is best warm en de conditie is ook nog niet op peil maar ja, jullie moeten toch echt nog een helft.
We pakken de draad weer op. Net als aan het einde van de eerste helft neemt Buitenboy''s het heft weer in handen. Zij komen steeds op over de flanken. Onze backs en middenvelders hebben de handen vol. Maar, ook nu Frankey in het doel staat, hebben we de boel goed onder controle. De wedstrijd wordt nog even stilgelegd omdat de scheidsrechter last heeft van welgeteld één hooligan langs de kant die steeds opmerkingen maakt. De hooligan wordt gevraagd te stoppen en dat doet ze dan ook gelijk. We kunnen weer verder. Dan een onfortuinlijk momentje in de 78e minuut. Er is wat gerommel aan de linkerkant van onze zestien. De bal wordt opgeruimd maar kan net op de rand van onze zestien worden onderschept door een tegenstandster waardoor ze alleen voor Frankey komt te staan. Frankey probeert de bal nog te stoppen maar deze wordt net te hard ingeschoten, het is 1-1. Vanaf dat moment is het pompen of verzuipen. Het spel gaat heen en weer en iedereen, ook bij Buitenboy's, loopt met de tong op de schoenen. Bij ieder fluitsignaal wordt gehoopt dat dit het laatste is maar de wedstrijd duurt maar voort. Maar dan is het zover, de wedstrijd is afgelopen. Een gelijkspel. We hadden natuurlijk op meer gehoopt maar jullie kunnen tevreden zijn. We hadden geen idee waar wij op dit moment stonden. Voor het eerst in de Vrouwencompetitie en alleen nog maar getraind. Geen idee wat wij konden verwachten. Nu weten we het, het is bikkelhard werken en strijden tot het einde. En dat hebben jullie goed gedaan vanmiddag!! Er ging nog een hoop mis maar jullie zijn het nog niet verleerd. We pakken maandag de draad weer op gaan ons rustig voorbereiden op de volgende klus. Pak jullie rust, een fijn weekend en tot de volgende keer!!