Janna van Bakel (afstandschot)

1e klasse 03

26 september 2020 15:20

Onbekend

Vandaag stond de wedstrijd tegen AFC Quick op het programma. Het zou nog flink stormen vandaag maar gelukkig viel dat erg mee. Een flauw zonnetje en eigenlijk helemaal geen wind, prima weertje dus om te voetballen. We waren aardig compleet vandaag. Ondanks het feit dat het er eerder deze week nog uit zag dat een paar speelsters niet zouden kunnen spelen omdat zij misschien in quarantaine moesten omdat familieleden mogelijk corona hadden. Gelukkig bleken de testen negatief en kon iedereen mee. Helaas toch niet iedereen. Rylana bracht afgelopen week het nieuws dat zij helaas moest stoppen met voetballen bij ons team omdat zij gaat verhuizen. Rylana was, samen met Maud en Janna, jarenlang een vaste waarde aan de rechterkant. Heel sterk in de verdediging, vaak levensgevaarlijk in de aanval. Wij gaan haar natuurlijk heel erg missen en wensen haar veel succes en geluk in het hoge noorden.

Dan gaan we naar de wedstrijd. Oh nee, eerst nog even iets regelen. De coach van Quick kwam met een probleem op de proppen. Er was geen scheidsrechter. Of wij daar misschien in konden voorzien. De scheidsrechter die hij op het oog had was zojuist door zijn boze vrouw van het terrein weggeplukt. Iets met stofzuigen ofzo. Hoe gaan we dat oplossen? Martijn, Patrick en ik hadden even overleg en toen viel de keuze op mij. Nou, ik sta op zaterdagmiddag ook liever langs de kant maar om geen spelbreker te zijn nam ik deze zware taak op mij. Achteraf viel het allemaal wel mee en dit gaf mij ook de kans om de wedstrijd een keer van een andere kant te bekijken.

Om 15.30 uur gingen we van start. Eigenlijk ging het spel vanaf het begin redelijk heen en weer. Quick had een goed middenveld en drongen ons toch steeds op onze eigen helft. Dit gaf ons niet echt de kans om lekker rond te tikken. Wel hadden wij een paar gevaarlijke uitbraken maar rond de zestien van Quick hielden deze steeds op. In de 18e minuut kregen wij een corner. De corner werd prima genomen door Emily en kwam bij Daphne terecht. Er volgde wat gerommel vóór de goal maar Daphne wist de bal over de lijn te werken, 0-1!  Zes minuten later schoot één van ons de bal de zestien in. Eén van de speelsters van Quick hield de bal tegen met haar arm dus een penalty! Iedereen was het erover eens, geen twijfel, ook niet bij de tegenstanders. Emily wist wel raad met deze klus. Zij nam een goede aanloop en schoot de bal heel rustig langs de keeper, 0-2!

In de 31e minuut weer een corner van ons. Emily gaf de bal heel strak voor de goal en daar kwam Maxine aanrennen. Met een knal kopte zij de bal langs de keeper, wat een prachtig doelpount en gelijk 0-3!

Het werd rust. Tijdens de rust natuurlijk weer de gebruikelijke teksten. De puntjes worden op de i gezet en we maken weer de bekende afspraken. Rustig aan de bal, goed inspelen, rondtikken, ach, niets nieuws onder de zon.

We gaan weer verder. In de tweede helft probeert Quick er nog iets van te maken maar wij zitten nu veel lekkerder in de wedstrijd. We weten nu zelfs vanuit achterin met veel rondtikken op te bouwen wat leidt tot een paar hele mooie aanvallen van ons. Helaas worden deze niet allemaal beloond met een doelpunt maar het is mooi om naar te kijken. In de 59e minuut lukt het wel. Janna gaat op de haar bekende manier aan de haal over rechts en zet de bal prachtig voor. Daar staat Robin op de goede plek en zij weet de bal in het doel te schuiven. Heel mooi gedaan en 0-4!

Onze aanvallen worden steeds gevaarlijke en Quick komt bijna niet meer over de middenlijn. In de 73e minuut weet Janna nog een keer door de verdediging van Quick te breken. Zij neemt de bal mee, legt aan en schiet de bal van een stuk buiten de zestien in het doel van Quick! Ook weer zo'n mooi doelpunt! Het is 0-5 en dat is gelijk ook de eindstand.

Jullie hebben vanmiddag bij vlagen heel mooi voetbal laten zien. Jullie moesten er even inkomen maar het ging gaande de wedstrijd steeds beter. Er werd hard gewerkt en we hebben hele mooie combinaties en hele mooie doelpunten gezien vanmiddag. Heel goed gedaan!! De doelpunten zijn trouwens terug te zien dankzij FeeTV en staan in onze app. Bedankt Fee voor deze service!

Na de wedstrijd waren wij in opperbeste stemming en waren wij van plan om nog even de kas van Quick te spekken. Helaas had de jongen van de bardienst de frituur al uitgezet en eigenlijk het licht ook. Gelukkig konden we nog wel iets te drinken krijgen en even proosten op de overwinning. Wij gingen tevreden naar huis. Wel met een beetje trek.

Volgende week zijn we helaas vrij omdat één van de tegenstanders zich heeft teruggetrokken uit deze competitie. Dat geeft ons de kans om de komende twee weken lekker te trainen en ons weer voor te bereiden op het vervolg van het seizoen. Een fijn weekend verder en tot de volgende keer!!