Emily Eijpe (afstandschot)

1e klasse 03

10 oktober 2020 13:00

Onbekend

Ik had er heel veel zin in, deze wedstrijd. Natuurlijk al weer twee weken geleden dat we hadden gespeeld dus ik was er wel weer aan toe. Ook de tegenstander stond mij wel aan. Kampong draait op dit moment niet zo lekker en kreeg in de beker en in de competitie al veel doelpunten tegen. Omdat wij onderhand, als je de trainingen een beetje volgt, lekker in vorm raken, zou dit een makkelijke middag moeten worden. Maar ergens, diep van binnen, zit er bij mij zo'n stemmetje die mij steeds zegt dat we de boel weer gaan onderschatten, net als ooit die zonnige middag in de Bijlmer en die koude zaterdag op dat veel te kleine veld in IJmuiden.  Laten we hopen dat we dat een keer gaan doorbreken vanmiddag. Zal toch wel, met dit team.

We waren lang niet compleet. Twee van onze speelsters zijn aan het uitzieken van de corona en twee speelsters vonden het niet verstandig om in verband met corona te gaan voetballen. Dan is er één van ons deze week wel uit het gips gekomen maar zal er nog wel veel fysio aan te pas komen voordat zij überhaupt weer een beetje mobiel wordt. En dan gaf één speelster aan dat zij een kwartier voor het einde van de wedstrijd moest vertrekken. Eindstand: 1 wissel. We gaan ons er hopelijk mee redden vanmiddag.

De wedstrijd. Je kan veel over deze wedstrijd zeggen maar de eerste klap was een daalder waard. Al in de 1e minuut was het raak. Een goede strakke corner van Larissa, gerommel voor de goal, Zoë scoort bijna, de bal komt terug van de lijn en Daphne haalt uit, 0-1!

Ongeveer 1 minuut later, een bal naar voren, Janna kopt door en Emily kan alleen op de keeper af, kiest een hoek en schiet de bal er in, 0-2!! Dit gaat lekker zo.  Er komt bij mij een soort van ontspanning maar dat duurt maar even. Het wordt een rare wedstrijd. In plaats dat wij de bal nu rustig rond gaan tikken en aan het uitbouwen van de voorsprong gaan werken, pakt Kampong de leiding. Zij tikken ons weg op het middenveld en zijn een paar keer gevaarlijk voor onze goal. Dan weer een aanval van ons, Janna gaat de zestien in maar wordt neergelegd. De scheidsrechter aarzelt geen seconde en legt de bal op de stip, penalty! Dit is een klusje voor onze aanvoerdster. Frankey legt de bal op de stip, neemt een goede aanloop en schuift de bal rustig langs de keeper, goed gedaan en 0-3! We vervallen weer in ons slechte veldspel. Veel te korte ballen, paniek bij het inspelen en het half raken overvalt ons weer. De tegenstanders ruiken een kans. Zij krijgen een paar 100% procent kansen cadeau maar weten deze door pech en een hele goede Nancy niet te verzilveren. We gaan rusten met 0-3 maar het had net zo goed 3-3 kunnen zijn.

Het was niet zo gezellig in de rust. Dat kwam ook omdat het begon te regenen. Ontevreden trainers maar gelukkig zagen jullie ook dat het zo niet lekker liep. De tweede helft zou alles anders worden. Ben benieuwd.

Tsja, ik weet niet wat er precies anders ging, het is mij niet zo opgevallen, maar er werd wel weer ouderwets hard gewerkt. In de 59e minuut breekt Janna door aan de rechterkant, zij zet de bal strak voor en Emily staat op de goede plek. Zij schuift de bal langs de keeper, het is 0-4!  Dan de 68e minuut, Daphne weet op te stomen en krijgt de ruimte voor een schot vanaf een meter of vier vóór de zestien. Met een droge knal schiet zij de bal langs de keeper, 0-5! Vier minuten later. De linkerspits van Kampong krijgt het op haar heupen en weet langs de verdediging te glippen. Een slap schot maar kennelijk toch wel lastig want ook Nancy kan de bal niet meer tegenhouden, het is 1-5! Kampong wordt helemaal wild, kennelijk gebeurd dit niet zo vaak want het wordt uitbundig gevierd. Kampong wordt gelijk wat fanatieker maar daar wordt het spel niet beter van. Wij krijgen wat kansen. Een kwartier voor het einde gebeurd er van alles. Maxine gaat op vakantie, Janna gaat door haar enkel, laten we hopen dat het meevalt, we moeten verder met 10 dames, en Kampong maakt hands in de zestien dus weer een penalty. Emily gaat deze nemen en schiet de bal er keurig rustig in, goed gedaan, het is 1-6!

En dan pakt onze spits even haar moment. Emily staat nu alleen in de spits en dat maakt het lastig voor haar. Zij heeft een moeilijke wedstrijd gespeeld en er was soms wat gemopper vanuit de dug-out. Dan kun je als spits maar één ding doen en dat is het mooiste doelpunt van de middag maken. Emily krijgt de bal aan de linkerkant op de punt van de zestien. Zij schiet op het doel. De bal gaat met een boog over de keeper en gaat via de lat en binnenkant paal het doel in 1-7!! Een fantastisch doelpunt om deze middag mee af te sluiten. En dan zijn we, ondanks ons niet zo beste spel, toch weer in staat om 7 doelpunten te maken en gaan we toch weer tevreden naar huis. Het is nu vakantie. Volgende week weer geen wedstrijd. We blijven wel lekker trainen en gaan ons opmaken voor een paar wedstrijden achter elkaar. Tenminste, als de regering komende week niet besluit om alles weer op slot te gooien. Laten we hopen van niet. Voor nu, een fijn weekend verder, blijf gezond en tot de volgende keerr!!