5 september 2020 12:45

Scheidsrechter

P. (Pewand) Mohammed

Onbekend

De mannen moesten hun 2e bekerwedstrijd spelen tegen een heuse (reserve) 1e klasser, te weten AMVJ. Na de 8-1 overwinning van vorige week wisten wij dat het andere koek zou gaan worden.

Goed voorbereid stonden beide teams om 12.30 op veld 1 klaar, tenminste zo stond het in de annalen van de KNVB. Echter is deze niet altijd in lijn met hoe de club de velden indeeld en tot zijn beschikking heeft en de indeling daardoor zelf achteraf nog moet aanpassen waardoor het voor kan komen dat als je even niet goed op de hoogte bent van dit gegeven je op de wedstrijddag zelf je met iets teveel teams op één veld staat ingedeeld. Kan altijd gebeure maar daardoor wisselde wij van veld en begonnen we een kwartiertje later.

Vanaf minuut 1 was het al duidelijk, het ging er vol op. De 1e 10 minuten hielden wij al gelijk ons hart vast, want Robin en Jelmer vielen direct uit met een spierblessure. Word het zo een middag😔...

Nadat onze mannen zich aan de druk van tegenpartij onttrokken kwam er wat balans in het spel en ontstonden er kansen. Na een minuut of 15 betrad onze "pusher" Richard het strafschopgebied van AMVJ waar een overtreding op hem werd gemaakt. Vervolgens allemaal hard roepen, aan de zijkant hoorden wij geen fluitje, maar er werd blijkbaar toch een strafschop toegekend, die feilloos door Rick Groenhard werd ingeschoten.

Daarna ontrolden zich een wedstrijd waarin strijdbaarheid, slim (en soms sluw) zijn en onverzettelijkheid van onze kant er voor zorgden dat tot frustratie van de trainer van de tegenpartij de winst in Almere bleef.

De zojuist benoemde punten zijn kenmerken die eind vorig jaar in het team kwamen en dat resulteerden dat wij vanaf november geen (officiële) wedstrijd meer verloren. Als wij dat erin houden wacht ons een leuk seizoen.

Volgende week gaan de mannen naar asv Arsenal. Zij hebben ook de 1e 2 wedstrijden gewonnen, maar hun doelsaldo is iets minder dan die van ons. Hoewel het maar beker is, zal het een wedstrijd worden waar de volle 90 minuten er tegen aan moet worden gegaan.