9 maart 2019 13:15

Scheidsrechter

Servatius Wedemeijer

Onbekend

Vandaag stond de thuiswedstrijd tegen Buitenveldert op het programma. Ondanks de harde wind, tsja wat wil je als de scheidsrechter "Storm" heet, en de regen die werd verwacht was er aardig wat publiek op deze wedstrijd afgekomen. En niet zo maar publiek, na een tijdje afwezig was Silvia, de moeder van Sylvana, gelukkig weer langs de lijn te zien en ook Noëmy, onze speelster die voor een opleiding een jaartje in Amerika woont, was van de partij. Leuk dat jullie er waren!! Robin was er niet in verband met drukte voor school en Nienke was helaas geblesseerd. Ik hoop dat jullie er volgende week weer bij zijn!!
En dan hadden wij ook nog twee invallers. Emma en Soumaya van de MO15-4 zijn op zoek naar een nieuw team en hebben donderdag meegetraind en speelden vandaag met ons mee om te proberen of zij bij ons aan kunnen haken.
We gaan beginnen.
De eerste helft hadden wij de wind tegen. Ballen wegtrappen door de lucht was niet te doen dus dan maar over de grond. Dat ging de ene keer beter dan de andere keer maar we deden ons best. Ondanks dat de tegenstander wind mee had werden zij nooit gevaarlijk. Wij wel. Wij waren veel aan de bal en via onze buitenspeelsters kwam de bal regelmatig in de buurt van het doel van Buitenveldert. In de 31e minuut drong Emily door de verdediging en schoot zij de bal vanaf de zestien prachtig langs de keeper, 1-0! Wij hielden goed stand tegen de wind in en gelukkig werd het rust.
Tijdens de rust wilden wij naar binnen maar daar bleek dat alle kleedkamers bezet waren. Er stonden zelfs teams op de gang om te kleden. Dan maar weer terug naar de dug-out. Niet helemaal tochtvrij maar in ieder geval een beetje beschutting. We spraken af dat we in de tweede helft door zouden drukken en veel zouden schieten.
Zo gezegd, zo gedaan. We hebben Buitenveldert niet in de buurt van onze zestien gezien en bijna ook niet op onze helft. Zij kregen de bal niet weg. In de 58e minuut schoot Emily de bal maar eens op het doel en die vloog heel mooi over de keeper heen, 2-0! Hierna werd het allemaal een soort van "schiet 'm er in show" maar dat lukte maar niet. Ontzettend veel kansen voor ons maar steeds deed de wind net even iets anders met de bal zodat goed raken moeilijk was. In de blessuretijd toch nog maar een laatste poging van Chyenna. Zij drong door de verdediging en kon de bal langs de keeper knallen, 3-0! Dit was gelijk de eindstand.
Eigenlijk was het te slecht weer om te voetballen maar ik heb jullie (bijna) niet horen klagen en jullie hebben er gewoon het beste van gemaakt. En dat maakt Martijn en mij weer heel trots op jullie!! De puntjes zijn weer binnen en we hebben al met al toch weer een leuke middag gehad. Tot volgende week!!