9 februari 2019 13:00

Scheidsrechter

Allard Kock

Onbekend

Eindelijk was het dan zo ver. Na een lange winterstop stond onze eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma. De afgelopen twee weekenden werden onze wedstrijden afgelast dus wij stonden te trappelen. Nou ja, dat had zo kunnen zijn als er niet een windkracht 10 vanaf de zijkant van veld 5 stond zoals vandaag.  Alles waaide weg, inclusief de bal. Ook waren wij niet compleet. We starten de competitie helaas zonder Amber want zij heeft een ernstige knieblessure en ook Sylvana was vandaag niet fit. Gelukkig was Daphne bereid ons vandaag te ondersteunen dus dat scheelde enorm. Goed gespeeld Daphne, bedankt!!
De eerste helft begonnen wij eigenlijk best goed. Veel in de aanval en we kregen ook wel wat kansen. Door de harde wind wilde het schieten op het doel niet echt lukken maar we kwamen wel in de buurt. Hertha had de weg naar ons doel nog niet echt gevonden en als zij daar wel kwamen dan hadden onze verdediging en Nancy de zaak aardig onder controle. In de 16e minuut kwamen wij met wat meer mensen in de aanval en kreeg Emily de bal ongeveer 3 meter buiten het zestien meter gebied. Zij schoot en de bal vloog prachtig half over de keeper het doel in. Een mooi doelpunt en gelijk 1-0! Hertha kreeg wat meer controle over de bal en de situaties bij ons doel werden steeds spannender. In de 32e minuut een prima aanval van Hertha over rechts, een goede voorzet en de spits kon de bal er in schuiven, 1-1.
Tijdens de rust waren wij het helemaal met elkaar eens. Als wij vanmiddag wilden winnen dan moest er een schepje bovenop. Afgesproken!
In de tweede helft ging het schepje er wel bovenop maar dat hadden ze kennelijk bij Hertha ook afgesproken. En dan merk je toch verschil. Als je dan naar het veld kijkt dan valt gelijk op dat wij in vergelijking met de speelsters van Hertha één of twee koppen groter waren. En toch waren zij fysiek sterker.  En dat resulteerde op een gegeven moment tot heel veel balbezit van Hertha. En als je dan de bal hebt dan kun je er ook iets mee en dat gebeurde. Wij vielen links en rechts uit met wat lichte blessures maar zij bleven komen. Dit resulteerde in de 45e minuut tot de 1-2. Een afstandsschot wat over Nancy heen vloog. In de 52e minuut weer een aanval van Hertha en zij waren net iets feller aan de bal in onze zestien. Een klein voorzetje en het was 1-3. In de 68e minuut bijna een zelfde situatie. Gedoe in onze zestien, een balletje opzij en ze konden de bal er in schieten, 1-4. Tien minuten vóór tijd viel Nancy nog uit. Bij een actie was zij verkeerd terecht gekomen op haar rug. Zelf wilde zij wel verder maar de scheidsrechter wilde dat Nancy gewisseld werd.  Een verstandig besluit. Frankey nam haar plaats in en zij had vlak voor tijd nog een onvoorstelbare redding, zelf weet ze nog steeds niet hoe, dus de eindstand was 1-4.
Ja, en dat zijn wij natuurlijk niet meer gewend. Verliezen! Gelijk in onze eerste wedstrijd blijkt dat er toch wel degelijk verschil is tussen voetballen in de 1e of de 2e klasse. Nu is Hertha waarschijnlijk één van de sterkste tegenstanders in de poule, dus we maken ons niet gelijk ongerust, maar we zijn wel gewaarschuwd! Als we de inzet blijven tonen die jullie vanmiddag onder deze moeilijke omstandigheden hebben getoond dan komen we heus wel weer een heel eind. Martijn en ik zijn weer trots op jullie. Tot de volgende keer!!