Zaterdag 11 mei 2019 11.30 uur FC Almere MO17-1 - Waterwijk MO17-1 1-1

69'

1e klasse 4

11 mei 2019 11:30

Onbekend

Na een korte lentestop stond vandaag de wedstrijd tegen FC Almere op het programma. Tijdens de Holland Cup hadden wij gelijk gespeeld tegen dit team alleen hadden wij bij het nemen van de beslissende penalty's net even wat meer pech. Hierdoor een vierde plaats bij de Holland Cup wat natuurlijk prima is. Vandaag zou alles anders zijn. Wij waren bijna compleet en ook niet zo moe als tijdens onze laatste ontmoeting. Een paar meiden waren weer terug na een blessure of een heeeeeel lang verblijf in het buitenland dus laat maar komen.
De wedstrijd begon eigenlijk in volledig evenwicht. Om de beurt in de aanval wat niet gelijk kansen opleverde. Wij waren wat onrustig aan de bal maar toch ging de bal steeds vaker naar voren. Twee keer over rechts waar Robin haar tegenstandster steeds helemaal zoek kon lopen maar jammer genoeg net even te vroeg op het doel schoot. Maar, een doelpunt hing in de lucht. In de 14 minuut een hele mooie aanval over links. Een prima steekbal op Emily en zij kon het prachtig afmaken, 0-1! Dat begon er op te lijken. Hierna begon het spel weer heen en weer te gaan en waren we blij dat het even rust was.
In de rust eigenlijk niet veel opmerkingen. Gewoon het oude liedje, rustig aan de bal en lekker tikken.
De tweede helft ging verder waar de eerste helft was gebleven. Over en weer aanvallen. De scheidsrechter vond dat de thuisploeg wel wat hulp kon gebruiken en gaf een paar vrije trappen op schootsafstand van ons doel. Deze gingen of naast of Nancy pakte de ballen. Nancy was trouwens toch goed in vorm vandaag. Zij heeft vorige week een clinic gevolgd bij Ajax en daar heeft zij vanmiddag veel aan gehad. In de 69e minuut weer een onterechte vrije trap tegen op een lekker plekje recht voor ons doel. De speelster van FC Almere schoot de bal mooi in de linkerkruising maar daar werd de bal nog net op tijd weggetikt. Vanaf de kant ging een groot applaus op want wat een mooie redding van Nancy. Er was alleen een klein probleempje, het was niet Nacy maar Frankey die de bal uit de kruising had getikt. Dus Frankey eruit en een penalty tegen. Frankey vond het zelf achteraf ook niet slim maar in een reflex had zij de bal weggetikt. Jammer, maar niets meer aan te doen. Wat overbleef was de penalty, die er lekker in werd geschoten, dus 1-1. Nu hadden we een probleem want we moesten nog tien minuten verder met 10 speelsters. De boel een beetje omgezet. Een verdediger voor een aanvaller gewisseld (heb ik van Ten Hag afgekeken, ojee, als dat maar goed gaat) en het middenveld versterkt. Nu maar hopen dat wij het eindsignaal zouden halen zonder een tegengoal. En dat lukte prima! We hielden de pot dicht en sleepten het gelijkspel uit de strijd. Goed gedaan dames! Ik heb wel gezien dat als wij met onze eigen speelsters zijn dat we elkaar veel beter kunnen vinden en weten van elkaar wat we wel en niet kunnen. Ook het volleybalspel van de afgelopen weken zie ik terug. Veel ballen worden vanuit de lucht gepikt of juist doorgetikt. Leuk om te zien!! Ik denk dat we goed in vorm zijn en met een gerust hart de laatste competitiewedstrijden af kunnen werken. Martijn was er vandaag niet maar ik weet het zeker, hij zou net als ik weer trots zijn geweest op jullie!! Tot volgende week!!