Scheidsrechter

Souhail Bamouhand

Onbekend

Vanmiddag speelden wij op veld 1 tegen Hoofddorp. Omdat Rylana en Lotta een lichte blessure hadden speelde Tamar met ons mee. Je hebt goed gespeeld vanmiddag Tamar, bedankt!!
Het was mooi weer, we speelden op veld 1, er was redelijk wat publiek en we hadden een prima scheidsrechter, wat kon er mis gaan? Nou, niet zo goed voetballen de eerste helft misschien.....
We begonnen voortvarend aan de wedstrijd en waren veel in de aanval. Eigenlijk hadden wij al vrij snel moeten scoren maar helaas, de bal ging er niet in. Hoofddorp kreeg wat meer vat op de wedstrijd en ging steeds gevaarlijker op ons doel af. Gelukkig kon onze verdediging iedere aanval goed afslaan en Nancy stond ook een paar keer op de goede plek. Dan de 23e minuut. Maxine veroverde de bal van haar directe tegenstandster maar de scheidsrechter vond dat dit net iets te wild ging. Een vrije trap op de hoek van de zestien aan onze linkerkant. De speelster van Hoofddorp trapte de bal over de grond naar het doel en wij vonden het allemaal wel interessant om te zien hoe de bal rechtdoor het doel in vloog, 0-1! Hallo, wakker worden, dat gaat niet goed zo!! Eén minuut later. We stonden ons aan de kant nog te verwonderen over deze vrije trap en Hoofddorp had de bal er al weer inliggen. Niet goed opgelet en zij konden heel makkelijk scoren, 0-2!! Toen even de kluts kwijt. Frankey werd niet goed en we moesten even wat schuiven met de opstelling. Sylvana samen met Nienke achterin en wat nieuwe gezichten op het middenveld. We gaan er iets aan doen dames! En gelukkig deden we dat ook. Een hele fijne aanval over links, een mooi steekballetje van Tessa en Emiliy kon de bal heel rustig langs de keeper schuiven 1-2! Dat begint er op te lijken. Rust.
In de rust was het opvallend stil bij de dug-out. Ik denk dat iedereen een beetje ongerust zat te wachten op een soort van wakkerschudmoment door Martijn en mij. Zo'n moment dat we net iets harder praten als normaal en even de puntjes op de i zetten. Maar dat was eigenlijk niet nodig. Ook jullie hadden heus wel in de gaten dat er even een schepje bovenop moest en dat was dan ook de afspraak voor de tweede helft. We gaan aan de bak. En hoe! We waren nog geen twee minuten bezig en Janna nam de bal mee via rechts de zestien van Hoofddorp in. Zij werd gehaakt maar besloot toch door te zetten. Vanuit een lastige hoek wist zij de bal in het doel te schuiven, 2-2! Dat was een lekker opsteker. Het was ook gelijk het startpunt van een fase in de wedstrijd dat alle ballen voor ons waren. Ook af en toe lekker tikken met de bal en toch wel weer wat kansen. Toch duurde het nog best lang voordat wij de wedstrijd ook met een doelpunt naar ons toe trokken. In de 70e minuut gaf Chyenna een prachtige voorzet op Emily en die wist de bal heel lekker langs de keeper te plaatsen, 3-2. Geweldig, een achterstand omgebogen naar een voorsprong, nu was het zaak om dit zo te houden. En dat lukte. Het was soms een beetje hangen en wurgen maar we wisten ons doel verder schoon te houden tot het einde van de wedstrijd. Goed gedaan! Gewonnen, daar zag het een hele tijd niet naar uit. En weer hebben jullie laten zien dat het er gewoon allemaal inzit. Ook als niet iedereen fris en fruitig is weet de rest dat toch op te vangen en staan jullie er voor elkaar. Dat is mooi om mee te maken. Dus, lieve dames, Martijn en ik zijn weer heel trots op jullie!  Volgende week spelen wij tegen onze grote vriendinnen van Sporting. We gaan ons daar komende week lekker op voorbereiden en als we daar met net zo'n instelling als in de tweede helft van vandaag spelen dan wordt het een hele leuke wedstrijd. Een fijn weekend en tot volgende week!!