Zaterdag 13 april 2019 13.15 uur Waterwijk MO17-1 - FC VVC MO17-1 0-2

... (intikker)

1e klasse 4

13 april 2019 13:15

Onbekend

Vanmiddag speelden wij thuis tegen FC VVC. Wij kenden VVC nog van onze eerste wedstrijd dit seizoen voor de beker. Het was toen een spannende wedstrijd die wij net met 4-3 verloren. VVC staat er goed voor dus we wisten dat wij aan de bak moesten. Omdat er bij Waterwijk een nijpend tekort is aan scheidsrechters werd ons gevraagd zelf voor een scheidsrechter te zorgen. Dit heeft er uiteindelijk toe geleid dat ik zelf de wedstrijd moest fluiten. En dat is toch een hele andere beleving dan langs de kant bij de dug-out. Nu speelden wij op veld 4 en daar staan helemaal geen dug-outs, maar toch. En omdat het de hele week al een soort van winter is met een schraal windje en winterse buien was het best fris op veld 4.
Omdat ik nu tussen jullie in liep kreeg ik een goed beeld van hoe jullie zo'n wedstrijd nu beleven. En er vielen mij best wel wat dingen op. Ik stond er echt versteld van hoeveel ruimte jullie vaak om je heen hebben om leuke dingen met de bal te doen. Maar kennelijk hebben jullie dat niet altijd door waardoor het soms allemaal net iets te gehaast gaat. Veel ballen worden ingeleverd bij de tegenstander en de tegenstander doet eigenlijk hetzelfde zodat het middenveld vaak op een soort flipperkast gaat lijken. Wat mij verder ook opviel was dat jullie heel ver uit elkaar spelen. De achterhoede staat vaak op de zestien en de voorhoede over de middenlijn. Ergens daar tussenin staan er dan nog één of twee van ons maar met een heel groot gat eromheen. Daar gaan we de komende weken wat aan doen want daar valt volgens mij veel winst te halen. Maar nu de wedstrijd zelf.
De hele wedstrijd ging het spel heen en weer. In de eerste helft niet veel kansen. Wij hadden de verdediging goed op orde maar VVC ook. Een paar keer wat gevaarlijke situaties bij de beide goals maar geen doelpunten. Met 0-0 de rust in. Na de rust zouden wij gaan proberen om wat rustiger aan de bal te zijn. Gebruik maken van de ruimtes en elkaar lekker in de voeten aanspelen. Dat ging best lekker tot ergens in de 60e minuut.  Een mooie pass op Janna en zij kon alleen op de keeper af. Zij schoot vanaf ongeveer de zestien maar het schot werd geblokt. Waarschijnlijk door de snelheid, maar precies weten we niet, ging Janna door haar enkel heen en kwam met een klap op de grond. Janna is zeker niet kinderachtig maar nu had zij heel veel last. Geschrokken gingen we naar haar toe maar het zag er niet best uit. Met een paar mensen werd Janna naar de kant gedragen en we moesten verder. Op het moment dat ik dit schrijf is Janna in het ziekenhuis en weet ik nog niet wat de schade is. In ieder geval van harte beterschap Janna en laten we hopen dat het meevalt! Om toch nog wat druk op de doel van VVC te houden werd besloten om Frankey naar de voorhoede te sturen. Dit resulteerde wel in een paar kansjes maar afmaken konden wij het niet. Het zag er naar uit dat dit een 0-0 wedstrijd zou gaan worden. Maar helaas. Tien minuten vóór tijd wist een speelster van VVC door te breken en de bal langs Nancy te schuiven, 0-1! Dat was een tegenvaller maar de gelijkmaker hing in de lucht. Of toch niet........ Vijf minuten vóór tijd leek het er op dat Nancy de bal eenvoudig op kon rapen maar door een misverstandje kon een speelster van VVC de bal toch nog net aantikken en in het doel werken, 0-2!. Nou, dat was het dan.  Vandaag geen punten. Wel goed gespeeld maar toch verloren. Na de wedstrijd kreeg ik van de trainers van VVC de complimenten voor jullie spel. Jullie waren volgens hen een "taaie" tegenstander. En dat is natuurlijk ook zo. We zijn op geen enkel moment weggespeeld en jullie hebben allemaal heel hard gewerkt vanmiddag. Het zat ons alleen niet mee in de afwerking. Dus dames, Martijn en ik zijn weer heel trots op jullie. Volgende week spelen wij de Holland Cup. Het wordt vast een leuk weekend met in ieder gaval mooi weer en een paar buitenlandse ploegen waar wij tegen moeten spelen. . Tot volgende week!