Scheidsrechter

M.M. (Mohamed) Gabr el Deweik

Accommodatie

Onbekend

Wat ben ik opgelucht dat deze wedstrijd achter de rug is en dat wij allemaal nog heel zijn. Ik heb met de webmaster afgesproken om alleen maar positieve stukjes te schrijven maar vandaag gaat dat niet helemaal lukken. Vandaag stond de wedstrijd tegen Sporting Almere op het programma en daar krijgen wij altijd buikpijn van. Niet omdat wij vinden dat zij zoveel beter zijn dan ons maar omdat er bij wedstrijden tegen Sporting altijd wat aan de hand is. Het was de hele week al raak via social media en waar de speelsters elkaar tegenkwamen, of dat nu op school was of op het werk, er was sprake van een koude oorlog. Ik heb lang gedacht waar dat toch vandaan komt, natuurlijk is er gezonde concurrentie tussen teams uit Almere, maar vanmiddag heb ik het ontdekt. Als je als coach vanaf de zijlijn constant bezig bent met het intimideren van de scheidsrechter, het uitschelden van de grensrechter en als er wat van gezegd wordt ook nog even de coach van de tegenstander voor van alles en nog wat uitmaakt dan ben je lekker bezig. En als het daar bij bleef. Het ergste is dat door dit gedrag de speelsters van Sporting worden aangestoken en als scheermessen ieder duel aangaan en ook verbaal de lelijkste dingen zeggen. Totaal respectloos. Ik ben blij dat dit niet tot ongelukken heeft geleid en wat ik al zei, ik ben blij dat jullie allemaal zonder kleerscheuren uit de wedstrijd zijn gekomen en dat ik niet al te vaak de nieuwe spons, die ik deze week had gekregen van Maxine, hoefde te gebruiken. Ik ben ook heel trots dat jullie je niet mee hebben laten slepen en op een sportieve manier geprobeerd hebben de wedstrijd te winnen. Jammer genoeg waren Rylana en Tessa toch te geblesseerd om mee te doen maar kregen wij hulp van Sterre. Sterre bedankt, je hebt goed gespeeld!!
Want het zat er echt wel in. Toen de wedstrijd net begonnen was kreeg Sporting een vrije trap op een mooi plekje op de hoek van de zestien. Ðe bal werd mooi voorgezet en ingekopt maar gelukkig, er werd gevlagd voor buitenspel en de scheidsrechter nam dat advies over. In de 22e minuut wist een speelster van Sporting door onze verdediging te breken en wist zij op het doel te schieten, 1-0. Dat was jammer maar niets aan de hand, het spel golfde heen en weer en onze kansen zouden zeker nog komen. En inderdaad, nog geen vijf minuten later was het raak. Janna ging over rechts haar verdedigster voorbij en wist de bal mooi voor te zetten. De keeper liet de bal stuntelig los en Emily kon bij de bal. Zij legde de bal even lekker voor haar rechtervoet en schoot de bal erin, 1-1, goed gedaan!! Toen werd het rust.
In de rust afgesproken dat wij wat rustiger aan de bal zouden blijven en onze kansen zouden pakken. dat ging ook wel een tijdje goed maar Sporting werd toch sterker. Dit leidde in de 63e minuut tot een vrije trap voor Sporting op de hoek van de zestien. Sporting zette hun zwaarste speelster vóór Nancy waardoor het zicht ernstig werd belemmerd. De scheidsrechter vond dit niet zo'n probleem en waar iedereen al bang voor was gebeurde. De bal vloog net over Nancy het doel in, 2-1. Hierna werd het rommelig. Geen goede passes meer en een beetje hotseknotse voetbal. Robin kreeg nog een prima kans maar wat op de training de laatste tijd goed lukt, lukte vanmiddag niet, zij kreeg de bal niet tussen de palen. Wel lekker hard geschoten Robin dus het komt goed.
Het bleef 2-1, helaas verloren vanmiddag. Maar niets aan de hand. Jullie hebben echt je best gedaan en je niet gek laten maken door de tegenstanders en daar ben ik trots op!! Misschien moet je wel heel agressief en gemeen zijn om dit soort potjes te kunnen winnen maar zo zitten wij, en daar ben ik alleen maar blij om, niet in elkaar. We pakken van de week de draad weer op, vanaf nu alleen nog maar leuke wedstrijden en een paar toernooien voor de boeg! Een fijn weekend!!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!