Waterwijk zaterdag 1 houdt positief gevoel over aan gelijkspel

Scheidsrechter

Gijs Nefkens (KNVB)

Accommodatie

Onbekend

Na de overwinning uit bij Benschop keken de mannen van trainer Ron Gerlof vol vertrouwen uit naar de wedstrijd tegen Veensche Boys. Waar er de afgelopen weken flink gehamerd moest worden op inzet en beleving, was het ditmaal niet nodig om de mannen op te laden. Dit kon ook niet anders want Waterwijk moest het opnemen tegen de ongeslagen  nummer 1 van de competitie. Deze positie wordt weliswaar gedeeld met Delta Sports maar dat het een uitdaging zou worden stond als een paal boven water.

Voor de mannen uit Nijkerkerveen stond er een periodetitel op het spel dus werd er verwacht dat zij uit de startblokken zouden schieten op zoek naar de eerste “prijs” van het seizoen. Echter was het niet Veensche boys maar Waterwijk die de lakens uitdeelde in de eerste 20 minuten. Met kracht en veel beleving werd de opbouw van Veensche boys al vroeg onder druk gezet. Dit resulteerde meteen in een goal na een kleine 10 minuten spelen. Een afgeslagen bal werd terug voor de goal gebracht waarna de kleinste man van het veld, stofzuiger Ralph Schipperijn, de bal binnen knikte. Niet veel later stond het alweer 2-0 door wie anders dan Niels van de Zaal. De spits blijkt al de gehele competitie van grote waarde voor de Almeerders. Daarom was het ook geen verassing dat Van de Zaal de man was die de trekker overhaalde na wederom goed storend werk voorin.  Ik sprak van der Zaal na afloop. “ Ik zit lekker in mijn vel, ik wil belangrijk zijn voor het team en hoop richting de 20 -25 goals te gaan dit seizoen”. Amsterdamsche bluf? Of een man met een realistisch doel voor ogen? In ieder geval een gevaarlijke spits die wederom zijn doelpuntje meepakt.

Na 20 minuten spelen zien we de wedstrijd kantelen. De storm van Waterwijk begint wat af te zwakken en Veensche boys laat met verzorgd voetbal zien waarom zij bovenaan staan. Het veld werd simpelweg  te groot en de bezoekers kregen in een korte tijd een aantal 100 procent kansen. Echter leidde dit niet tot doelpunten want sluitpost Gianni Hermans heeft wederom laten zien waarom hij de onbetwiste nummer 1 is in het doel van de Waterwijkers. Met goed keeperswerk wist hij een snel tegendoelpunt te voorkomen. Bij het andere doel viel op 2 momentjes na niet veel te beleven. Eén daarvan bleek achteraf een belangrijk kantelpunt voor het restant van de wedstrijd.

Aanvallende middenvelder Randy Paeper vuurde de bal van buiten de 16 op het doel af, waarna de bal via de onderkant van de lat terug het veld in kwam. Niels stond zoals hij dat wel vaker doet op het juiste plekje en knikte de bal eenvoudig binnen, 3-0 en inpakken. Zou je zeggen maar niets was minder waar. Geen reden tot juichen want de goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Een discutabel moment aangezien het schot van Randy volgens velen al over de lijn zou zijn geweest en het in tweede instantie ook geen buitenspel leek. Waterwijk had echter geen tijd om hierover na te denken want voordat zij het wisten was de bal alweer aan de andere kant en was het ditmaal wel raak, 2-1. Dit was tevens de ruststand.

Het goede spel van Veensche boys in het laatste kwartier voor rust kreeg een vervolg in de eerste 15 minuten van de tweede helft. Met beleving en druk naar voren kreeg Waterwijk het enorm lastig. Al snel stond het 2-2 en leek Waterwijk terug bij af. Velen vreesde voor een mentale knak bij de Almeerders maar die hebben vandaag bewezen stapppen te hebben gezet op mentaal gebied. Waar zij nog wel eens de koppies lieten hangen, staken zij deze nu bij elkaar en werd het een gelijkopgaande strijd. Beide ploegen kregen veel kansen en het spel golfde op en neer. Voor de neutrale toeschouwer een attractieve 2e helft maar voor degene die Waterwijk een warm hart toedraagt, 1 vol spanning. Kansen kwamen er over en weer en de wedstrijd leek dan ook niet af te stevenen op een 2-2- eindstand. Zeker niet nadat Hamid, Randy alleen voor de keeper zette met een geraffineerde steekbal tussen de linie. Echter miste hij de scherpte voor de goal waardoor de 2-2 standhield.  Waterwijk leek langzamerhand meer controle over de wedstrijd te krijgen en in het laatste kwartier waren zij het die de meeste aanspraak maakte op de overwinning. Met goed veldspel kregen ze nog enkele goede mogelijkheden om de wedstrijd te winnen maar na 90 minuten bleef het bij een gelijk spel wat over de hele wedstrijd gezien een terechte uitslag was.

Met een positief gevoel werd er teruggekeken op de wedstrijd. Het talent en potentie waarover de Almeerders volgens velen zouden beschikken kwam vandaag dan eindelijk tot uiting in een prima wedstrijd. Waterwijk balanceert nu nog in het midden van de competitie maar heeft de ambitie om een stap omhoog te zetten. De toekomst zal uitwijzen of dit een haalbaar doel is maar een wijs man zij ooit: “geloof in jezelf en je bent al halverwege”.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!