Zaterdag 27 oktober 2018 15.00 uur FC Abcoude MO17-1 - Waterwijk MO17-1 0-3

Emily Eijpe (intikker)

2e klasse 08

27 oktober 2018 15:00

Onbekend

Vandaag naar Abcoude om te spelen tegen de plaatselijke FC. Ondanks alle buien die op Buienradar te zien waren scheen het zonnetje en bleef het de hele wedstrijd droog.

FC Abcoude staat na vier wedstrijden onderaan. Je zou dus denken, dat moet makkelijk kunnen. Dat dachten wij ook maar zoals zo vaak, niets was minder waar.  Wij hebben één valkuil waar wij iedere keer intrappen. Als de tegenstander wat minder kwaliteit heeft dan gaan wij lekker spiegelen en gaan wij mee in dat spel. En dat is zonde want juist in deze wedstrijden kunnen wij laten zien dat wij heel lekker kunnen voetballen maar dat lukt dan net niet. Dan moet het op een gegeven moment toch weer op doorzettingsvermogen en inzet en gelukkig was dat er vanmiddag weer.

In de eerste helft waren wij constant in de aanval maar het laatste zetje naar de goal lukte niet. Tot de 26e minuut. Een mooie solo van Chyenna in de zestien en zij kon scoren, eindelijk 0-1. Was dit het teken? Nog niet, tot de rust bleef deze stand op het scorebord. In de rust even wat puntjes aangehaald en we zouden het beter gaan doen.

De tweede helft, toch onze favoriete helft van de wedstrijd. Al in de 48e minuut was het raak. Janna ging aan de rechterkant een paar tegenspeelsters voorbij, had een mooie voorzet in gedachte maar het werd een keihard schot op het doel. Tsja, hoe noem je dan zoiets, een voorschot? In ieder geval was het 0-2. Tien minuten later, weer Janna die een paar tegenspeelsters voorbij ging. Een goede voorzet en Emily stond precies op de goede plek, een hard schot en de bal vloog erin. De beer was los!! Nou ja, een heel klein beertje want hierna bleven wij aanvallen maar de bal ging er niet meer in. 0-3 Was de eindstand. Een goed resultaat maar toch een beetje een teleurstellend gevoel. En dat is eigenlijk nergens voor nodig want we staan nu bovenaan en dat is best een leuke plek. We hebben misschien niet alles er uit gehaald wat er in zat vanmiddag maar we hebben wel de punten en bij vlagen ook lekker gevoetbald. Nancy heeft de nul gehouden dus wat klagen we eigenlijk.

Dus.... eind goed al goed, lekker gevoetbald, we zijn lekker bezig en we zijn weer trots op jullie!!