2e klasse 08

6 oktober 2018 12:15

Onbekend

Vandaag ging de reis naar Wilnis om tegen CSW te gaan spelen. Een gezellig complex met mooie velden, wij speelden vandaag op echt gras. Dat hebben we liever niet maar het zonnetje scheen dus dat maakte weer een hoop goed.
Er waren een paar meiden ziek geweest afgelopen week. Loopneuzen en keelpijn maar op Babette, Suzanne en Larissa na kon iedereen het veld in. Nou ja, het veld in. De scheidsrechter attendeerde ons op de nodige oorbellen en piercings die eerst even afgeplakt dienden te worden. Met een rol tape in de hand ging ik van het ene naar het andere oor en na enig plakwerk was de scheidsrechter tevreden. Starten maar!!
Gelijk maar goed beginnen dan? Al in de derde minuut schoot Janna de bal met een echt ouderwets "struikelschot" langs de keeper, 0-1. Zeven minuten later, een mooie actie van Janna aan de rechterkant, een mooie voorzet en Emily kon de bal er zo intikken, 0-2. Niet lang daarna. Weer een schot van Emily op de goal, de keeper liet hem los en iedereen zag dat de bal over de lijn ging. Nou ja, iedereen, de fans van Waterwijk zagen dat de bal over de lijjn ging, de rest net niet. De scheidsrechter ook niet en ja dames, hij is en blijft de baas, het bleef 0-2. Weer een aanval van ons, een schotje richting doel werd door een tegenspeelster met de hand tegengehouden. Penalty! Emily had wel zin in dit klusje en zij schoot de bal ook heel rustig en netjes in de rechterhoek van het doel, 0-3! Drie minuten later. Lotta had de bal rond de zestien en zag dat de keepster ver voor haar doellijn stond. Een mooie boogbal over de keeper en het was 0-4. De rest van de eerste helft ging het spel wat heen en weer maar dit leidde niet meet tot doelpunten. Langs de kant was het ook gezellig. Er werden dekentjes uitgespreid en soms leek het ook wel een beetje op een dagje naar Bloemendaal.  Het was genieten!
In de rust heerste dan ook tevredenheid. Weinig op- of aanmerkingen, gewoon zo blijven voetballen.
In het begin van de de tweede helft had CSW net even wat meer energie en waren zij net even wat scherper. Een ingooi van hen op rechts, even niet attent, een voorzet en zij konden Nancy verrassen. 1-4. Dat was jammer want dit waren wij niet van plan. Hierna vol in de aanval. In de 61e minuut kreeg Chyeanna de bal in de zestein en zij kon een paar tegenspeelsters passeren. Toen een schot en de bal vloog er in, 1-5. De rest van de wedstrijd bleven wij maar proberen om nog meer doelpunten te maken. Dat had ook echt gekund vanmiddag maar zo rond de zestien konden wij elkaar dan net niet vinden. Tot aan het eindsignaal bleven wij druk zetten maar 1-5 was toch echt de eindstand. Jullie hebben vanmiddag weer lekker gespeeld. Het was warm maar jullie hebben het goed volgehouden. Gelukkig is iedereen heel gebleven en ziet het er naar uit dat binnenkort iedereen weer fit is.  We zien steeds meer terug in het veld wat wij bij de trainingen oefenen, dat is mooi om mee te maken. Wij zijn weer trots op jullie. Tot volgende week!!