1 december 2018 13:00

Scheidsrechter

Ronald Hylkema

Onbekend

Vanmiddag speelden wij thuis tegen SDZ. Graag op tijd beginnen want dan zijn we vóór de regen klaar. Maar dat ging helaas niet door. De planning bij Waterwijk was in de soep gelopen dus we konden pas een uur later het veld op. SDZ wilde al bijna weer naar huis maar gelukkig konden zij ook het geduld nog opbrengen om te wachten. Nienke was er niet dus haar plek in het hart van de verdediging werd overgenomen door Sylvana.
We begonnen lekker voortvarend. Veel in de aanval maar net als vorige week was het laatste stukje naar het doel weer lastig te overbruggen. Veel ballen naast de goal en weer veel "net niet". En net als je denkt, deze kan er nooit in, dan schiet Emily de bal in de 15e minuut vanaf randje zestien keihard tussen de handen van de keepster en de lat in het doel, 1-0.  De kop was eraf. Zijn we dan eindelijk verlost van het niet kunnen scoren? Nou, niet direct maar in de 38e minuut een lekker voorzetje en Emily kon de bal er weer intikken, 2-0.
In de rust maar weer gesproken over rustig blijven en lekker overspelen maar dat wordt een beetje standaard. Gelukkig duurde de rust maar vijf minuten dus veel meer kon er ook niet worden besproken.  Aan de bak maar weer!!
De tweede helft ging het lekker. Veel druk op het doel van de tegenstander en dat resulteerde in de 49e minuut tot een lekker intikkertje van Janna,
3-0. In de 58e minuut nog een lekker schot van Emily, dat was 4-0 ! In de 65e minuut bewees Emily dat zij de oude vorm weer te pakken heeft want zij begon aan een hele prettige solo. En aan het einde van deze solo schoot ze de bal heerlijk rustig in het verre hoekje, 5-0! Wat kan voetbal toch leuk zijn!!
In de 71e minuut kwam de keeper er niet meer uit en zij werkte de bal per ongeluk in het eigen doel 6-0! De koek was op bij SDZ en eigenlijk bij ons ook wel. Nog even een klein incidentje waardoor Frankey het veld mocht verlaten voor 10 minuten maar ook hierdoor raakte wij niet meer in de problemen. Nancy heeft de nul weer gehouden en we zijn goed in vorm. Leuk om te zien dat sommige speelsters ook best een keer op een andere plek kunnen spelen en dat maakt het ook wat uitdagender. Jullie hebben vanmiddag heel goed gespeeld en we gaan ons deze week opmaken voor de kraker tegen Sporting Almere volgende week. Wij zijn weer trots op jullie. Tot volgende week!!