Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Bekerwedstrijd zaterdag 8 september 2018 14.45 uur FC VVC MO17-1 - Waterwijk MO17-1, 4-3

VVC fc MO17-1

4 - 3

Waterwijk MO17-1

... (solo)
10'
17'
... (solo)
20'
25'
... (schot)
38'
50'
Emily Eijpe (schot)
... (intikker)
60'

Competitie

Groep 2 29

Datum

8 september 2018 14:45

Accommodatie

Sportpark Ookmeer
Herman Bonpad 7
1067SN
AMSTERDAM
tel. 020-6139209

De eerste "echte" wedstrijd van het seizoen was voor ons de bekerwedstrijd tegen FC VVC MO17-1 in Nieuw-Vennep. Omdat een paar speelsters ons team hebben verlaten hebben wij versterking gekregen van Maxine en Suzanne. Het vertrek van een paar speelsters houdt ook in dat wij op een paar posities wat hebben moeten schuiven om het evenwicht op het veld terug te krijgen. En natuurlijk moeten Maxine en Suzanne nog aan het team wennen en gaat het nog niet allemaal vanzelf. Maar, Martijn en ik hebben het al lang gezien, dat gaat goed komen. Maar vanmiddag nog even niet. 

De wedstrijd begon en eigenlijk ging het allemaal gelijk op. Kansjes voor ons maar ook kansjes voor VVC. Na ongeveer 10 minuten wist een speelster van VVC dwars door onze verdediging te lopen en te scoren, 1-0. Zeven minuten later bleek dat ook wij prima aan kunnen vallen en wist Emily met een prachtig afstandschot te scoren, 1-1 en niets aan de hand. Maar het werd een rare middag. Niet lang na dit doelpunt weer een speelster van VVC dwars door onze verdediging en ook zij wist te scoren, 2-1. Waar wij het vandaan haalden weet ik niet precies maar ook dat maakte ons niet ongerust. Na vijf minuten nam Janna de bal op haar schoen en deze vloog er prachtig in, het was weer gelijk, 2-2. Het werd nu tijd om door te drukken maar als zo vaak bij dit spel, het doelpunt viel aan de andere kant omdat wij even de kluts kwijt waren. Dit kwam omdat Sylvana ongelukkig in botsing kwam met een tegenspeelster. Sylvana had heel veel pijn in haar knie en zij kon niet meer verder. Hopelijk valt het mee want Sylvana kunnen wij niet missen op het veld. Wij wensen haar beterschap!
Omdat wij er even niet bij waren wist VVC te scoren en zij stonden 1 minuut voor de rust met 3-2 voor. Dat was jammer.

In de rust even wat puntjes op de i gezet. Ondanks onze vermoeidheid, omdat de conditie na zes weken zon en strand nog niet optimaal is, toch afgesproken om er een tandje bij te zetten. En dat wierp direct zijn vruchten af. We waren net begonnen en toen kreeg Emily de kans om op het doel te schieten. En dat moeten ze niet doen want zij schoot de bal er loepzuiver in, 3-3. Zie je wel, die punten gaan mee naar Almere. Nu gaan we ze pakken en laten niet meer los. Maar zo liep het helaas niet. Wij begonnen wat meer pijntjes te voelen, de tongen hingen wat meer op de schoenen en er zat niet veel kracht meer in. Daar had VVC ook last van maar ergens halverwege de tweede helft wisten zij toch nog een keer op het doel te schieten. De bal spatte boven Nancy op de lat maar stuiterde precies voor de voeten van een tegenspeelster en die wist de bal er in te tikken, 4-3. Hierna was de koek op. Wij kwamen er niet meer uit, Nancy moest nog een paar keer moedig ingrijpen en wij kwamen niet meer aan een goede aanval toe. Het zat er op.

Heel jammer, mijn gevoel zegt dat er meer in had gezeten maar het is nu eenmaal niet anders. Jullie hebben je stinkende best gedaan. Veel speelsters hebben voor het eerst een hele wedstrijd gespeeld en dan ook nog met een nieuw team. Voor een paar nog een beetje onwennig op een andere plek dus daar moeten we even door heen. Wat ik heel belangrijk vind is dat jullie elkaar goed hebben geholpen in de strijd en dat de sfeer prima was. Martijn en ik zijn trots op jullie!! Maandag al weer de volgende wedstrijd in ons drukke programma en dan gaan we gewoon weer verder waar we gebleven zijn.

Fijn weekend verder!!

Topscorers: Emily 2 en Janna 1.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!