Belangrijke overwinning Za-JO15-1

1 februari 2020 18:00

Za-JO15-1 verslaat CSV Apeldoorn met 3-0 na 0-0 ruststand.

Er stond een stevige wind in de lengte over veld-2. Dan is het algemeen bekend op sportpark Rie Mastenbroek dat de wind zeker parten gaat spelen bij de wedstrijd.

In de 1e helft had CSV Apeldoorn een licht overwicht met de wind in de rug. Onze jongens hadden met tegenwind wat meer moeite met opbouwen. Toch kreeg Waterwijk een paar grote kansen en een (twijfelachtige) buitenspel goal werd afgekeurd.
Daarentegen kreeg ook CSV Apeldoorn een paar hele grote kansen om de score te openen maar onze keeper en verdediging wisten met kunst en vliegwerk de 0-0 te behouden tot de rust.

In de 2e helft voerde Waterwijk de druk op en CSV Apeldoorn kwam nauwelijks over de middenlijn.
Een doelpunt kon dan ook niet uitblijven. Uit een hoekschop draaide de bal door de tegenwind bij de verste paal in het doel. Geen idee of de bal nog aangeraakt is maar de 1-0 (zie foto hier onder) was een feit en de opluchting ook aangezien daarvoor nog verscheidene mooie kansen om zeep werden geholpen.

Onze jongens bleven gaan en kwamen niet veel later op 2-0 via een degelijk ingeschoten penalty na een (ongelukkige) handsbal van CSV Apeldoorn. Maar ja hands is hands ook zonder VAR.

Na de 2-0 kreeg CSV Apeldoorn zowaar nieuwe energie en drong Waterwijk terug naar eigen helft. De scherpte bij Waterwijk was even zoek. Maar met schitterende reddingen hield onze keeper de 0. En waar hij wel gepasseerd werd stond daar altijd weer een verdediger om te ondersteunen. De 2-1 hing in de lucht.

Maar zoals zo vaak, als aan de ene kant het doelpunt niet valt dan maar aan de andere kant. Opnieuw werd een hoekschop keurig afgebogen door de wind en fladderde dwars door een hoeveelheid spelers zomaar het doel in. 3-0 en wedstrijd gespeeld.

Minpuntjes: jammer van de gele en rode kaart, beide onnodig. Volgens mij geel wegens doorzeuren en (terecht) rood vanwege natrappen in de laatste minuut.
Ook 2x spelers (WW en CSV) moesten geblesseerd het veld verlaten door harde overtredingen, succes met het herstel.

Door deze overwinning stijgen de jongens een paar plaatsen in de ranglijst en staan bovenaan in het 'rechter rijtje' echter de teams in het rechter rijtje staan behoorlijk dicht bij elkaar zodat elke volgende wedstrijd weer een nieuwe finale wordt. Maar het zelfvertrouwen is er en dan komen er vanzelf meer overwinningen.

Foto's -> fotoalbum
Ook zou de wedstrijd opgenomen zijn op VoetbalTV -> echter alleen de 2e helft te vinden onder wedstrijdnaam 'Za-JO19-1 - Limmen JO19'. Vreemde zaak!