JO13-6 vergeet te scoren

6 oktober 2019 10:30

Op een mooie zomerse herfstochtend speelden de jongens van JO13-6 tegen hun leeftijdsgenoten van Nederhorst den Berg JO13-1.

Onze jongens hebben een moeilijke start dit seizoen en wisten nog niet te winnen en ditmaal ook (nog) niet tegen Nederhorst.

De wedstrijd begon met twee aanvallend ingestelde teams. Aan beide kanten wisten de teams de nodige kansen te creeren. Nederhorst had welliswaar een licht veld overwicht en wist 2x te scoren uit scrimmages voor het doel na hoekschoppen.

De 0-2 tussenstand had er ook anders uit kunnen zien maar een schot van Waterwijk binnenkant paal (bij 0-0) verdween op miraculeuze wijze niet in het doel. Ook een goed genomen penalty van Waterwijk (bij 0-2) ging er niet in, deze werd keurig uit de hoek getikt door de uitstekend spelende keeper van Nederhorst.

Ruststand 0-2.

Na de ranja probeerden onze boys meer druk te zetten en kregen opnieuw een reuzekans om te scoren ... echter maar net voorlangs. Halverwege de 2e helft was de organisatie achterin even zoek bij Waterwijk en dat kostte direct 3x tegendoelpunten in 5 minuten. In plaats van een mogelijke 1-2 stond het ineens 0-5! en was de wedstrijd natuurlijk gespeeld.

Bij onze jongens was er hevige teleurstelling over de snelle tegendoelpunten maar de kopjes gingen gelukkig niet hangen. Nederhorst speelde de wedstrijd prima uit en wist nog 3x te scoren. Waterwijk teams geven nooit op, dat is een feit, en met een fantastische goal (mooiste van de wedstrijd en waar Ziyech zijn petje voor afneemt) in de laatste seconde werd de verdiende eretreffer gescoord.

Nederhorst was de betere ploeg en heeft verdiend gewonnen (1-8), maar onze jongens hebben het Nederhorst 1,5 helft zeer moeilijk kunnen maken.

Volgende wedstrijd proberen wat kansen te benutten en beide helften geconcentreerd blijven voetballen, dan komt de eerste zege vanzelf.