Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Minder bekende tegenstander: Sportlust'46

1 december 2018 18:45


Waterwijk JO19-1 - Sportlust'46 JO19-1, 2-1

Sportlust'46 stond een plaatsje hoger op de ranglijst dus bij Waterwijk was er alles aan gelegen om te winnen.

Waterwijk begon de 1e helft met de koude soms snijdende wind in de rug en wist Sportlust'46 met af en toe redelijk verzorgd voetbal onder druk te houden. Echter de eindpass was vandaag niet zoals het hoort te zijn. Sportlust'46 kwam sporadisch in de aanval en kon niet echt grote kansen creeeren maar dreiging bleef er wel constant.

Onze jongens bleven (meestal) geconcentreerd spelen maar wisten tot de 30e minuut geen kans te verzilveren. Toen de zon wat meer begon te schijnen wisten de boys in 5 minuten 2x te scoren en namen een op dat moment terechte voorsprong ondanks dat het spel niet altijd even top was. .Je zou zeggen vasthouden tot de rust ... maarrrrr ... in blessuretijd maakte Sportlust'46 toch wel beetje onverwachts een (mooi) doelpunt.
 
In de 2e helft had Sportlust'46 de wind in de rug. Vaak zie je gebeuren dat een team tegen de wind in beter speelt dan met de wind mee, maar beide teams deden daar vandaag niet aan mee. De spanning bleef wel in de wedstrijd want Sportlust'46 kon eventueel zomaar de 2-2 maken. Ook Waterwijk kreeg behoorlijke grote kansen op de 3-1. Waterwijk wist de '0' echter te behouden en zodoende de punten in eigen huis te houden en weer aan te sluiten bij de subtop.

Klik hier voor foto's.

Sportlust'46 is opgericht 5 oktober 1946

In het najaar van 1946 stonden een paar jongens in Woerden op te discussiëren over  voetbal, Ajax, Feyenoord, Woerden en VEP.  De uitkomst van de discussie was dat ze een voetbalvereniging wilden opzetten en wel eentje die op zaterdagmiddag speelde en niet op zondag.
Er werd een oprichtingsvergadering gehouden en 23 liefhebbers meldden zich aan. Er werd meteen een bestuur gevormd en het 1e probleem was natuurlijk waar moest er worden gespeeld? 
Besloten werd om het trapveldje net over de Parijse brug, waar nu het Klasbeekcollege staat, te gebruiken. Op deze wijze ontstond Sportlust’46, alhoewel deze naam pas later kwam.
In 1949 kreeg Sportlust'46 een eigen terrein aan de ’s-Gavensloot in Woerden, bestaande uit één speelveld en een stukje trainingsveld maar Sportlust’46 groeide snel uit z'n jasje en men was bijzonder blij, dat de club in 1959 kon verhuizen naar een terrein aan de Jozef Israëlslaan. Daar kreeg men de beschikking over twee speelvelden en een trainingsveldje.
In de jaren zeventig kwam sportpark Cromwijck in zicht. Na veel overwegingen werd besloten om naar de Waardsedijk te verhuizen en op 29 december 1979 werd het sportpark in gebruik genomen en kreeg Sportlust'46 de beschikking over zes speelvelden.
Nu zijn er 3 gras speelvelden en 3 kunstgras speelvelden en elke week worden er zo'n 30 thuiswedstrijden gespeeld. 
Inmiddels telt de vereniging meer dan 1000 leden, met 17 senioren-,  1 dames en  13 juniorenelftallen met daarnaast een nog altijd groeiende pupillenafdeling van 25 teams. De aller jongste voetballers kunnen terecht bij de Sportlust puppies.
Het eerste elftal van Sportlust‘46 speelt momenteel in de eerste klasse van de KNVB.
Afbeeldingsresultaat voor logo sportlust46 

(bron: website Sportlust'46)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!