Minder bekende tegenstander: De Wherevogels

17 november 2018 16:00

Het begon allemaal in 1980. In het beleidsplan van de gemeente Purmerend stond een plan voor aanleg van een sportcomplex in de Purmer, waarvoor zo’n 3,5 miljoen gulden begroot was. Echter voor het verstrijken van het jaar moest men zeker kunnen zijn, dat er ook behoefte bestond aan een derde voetbalvereniging, anders zou het plan verdwijnen en de gelden aan andere activiteiten worden besteed.

Makkelijker gezegd dan gedaan maar op 5 november 1980 vond dan de eerste vergadering plaats, de oprichtingsvergadering. Het eerste ei was gelegd en nu kon begonnen worden met wat er allemaal te doen stond. Boven aan de lijst stond: wat moet de naam van de vereniging worden? Zo’n 70 suggesties kwamen binnen met namen als F.C. Overloop,, De Groene Overlopers, maar ook wat meer normale zoals Phenix, de Viersprong, Animo ’80, enz. Geen namen met verwijzing naar de Purmer, want in overleg met de twee bestaande verenigingen wilden we verdere verwarring voorkomen. Uit het lijstje met namen viel de keuze uiteindelijk op De Wherevogels.

De beginjaren van v.v. de Wherevogels ging niet altijd over rozen. Verschillende malen was er zwaar weer op komst, maar de heilige overtuiging van wethouder Verboom van het begin af dat het wel goed zou komen is uitgekomen. Daarnaast was er ook die vaste kern in de Wherevogels zelf, die ondanks het gerommel af en toe de zaak bleef trekken. Dat is verenigingsgeest en laat het zo blijven. Zo werd het dan van niets naar iets.

Op dit moment heeft De Wherevogels zo'n 9 seniorenteams en 30 jeugdteams.

De wedstrijd: Waterwijk MO15-4 - De Wherevogels MO15-2, 5-2 (0-1)

Mooi frisse ochtend met bij vlagen een koude oostenwind dat heerlijk over veld 4 kon waaien nu alle bomen verwijderd zijn.
De MO15-4 hadden er vandaag zoals altijd zin in en op papier zou het mogelijk moeten zijn om van De Wherevogels te winnen.

In de 1e helft hadden de meiden een veldoverwicht en veel grote kansen maar of de schoten waren niet zuiver of de Wherevogels keepster was een sta-in-de-weg. Het wachten was eigenlijk op een doelpunt van Waterwijk maar zoals het wel vaker gaat viel het doelpunt aan de andere kant. Een hoog schot dat over leek te gaan viel plotseling uit de lucht (Oostenwind tegen) vlak onder de lat en de MO15-4 stond onverwachts achter met 0-1. Ondanks nog een aantal grote kansen bleef de score echter op 0-1 staan in de 1e helft.

Wat er in de rust in de thee/limonade zat weten we niet maar binnen 3 minuten werd de stand omgebogen van een achterstand naar een 2-1 voorsprong. Dit ging zo snel dat sommige ouders het compleet gemist hadden (shame dames ) omdat ze nog kwebbelend onderweg waren van de kantine naar het veld.

De 2e helft verliep eigenlijk hetzelfde als de 1e helft en Waterwijk bleef het betere team. Met nog 3x doelpunten en tussendoor eentje (wel een mooie) tegen werd het een dik verdiende 5-2 overwinning.

Ondanks de kou een leuke wedstrijd om te zien met goed spel, vechtlust aan beide kanten, veel doelpunten en het is dan ook terecht dat de MO15-4 bovenin meedoet in de competitie.