Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Minder bekende tegenstander: Spirit'30

2 september 2018 14:15


JO17-4 speelden hun 1e bekerwedstrijd tegen Spirit'30 JO17-2.
Wie is deze tegenstander?

SC Spirit ’30 uit Hoogkarspel is in 1968 ontstaan door het samengaan van de voetbalverenigingen HEO (Hoogkarspel En Omstreken) en Witrood. Witrood was de rooms katholieke club van het dorp en opgericht in 1930, terwijl HEO “neutraal” was en opgericht in 1932.
 
Begin zestiger jaren kwam er een nieuw sportcomplex met drie velden - de huidige situatie - waar zowel HEO als Witrood gebruik van gingen maken. Dat was het startsein voor het samengaan van beide verenigingen.
 
Als clubkleuren werd gekozen voor rode shirts, witte broek (Witrood) en blauwe kousen (HEO), alsmede een blauw embleem met de nieuwe clubnaam. 
De club gaat verder door het leven als SC Spirit '30. Die naam rolde namelijk na een prijsvraag als winnaar uit de bus.

Op dit moment heeft Spirit'30 zo'n 35 veldteams en 8x zaalteams.
 
  


Bekerwedstrijd:
Waterwijk JO17-4 - Spirit'30 JO17-2, 0-1 (0-0)

In de 1e helft deden beide teams niet voor elkaar onder. Beide verdedigingen stonden goed en de keepers hoefden slechts sporadisch op te treden.
Spirit'30 kreeg 2x goede kansen maar dat resulteerde niet in doelpunten, stiftje naast het doel en bal op de lat. Waterwijk kreeg ook kansen maar de schoten misten precisie of waren te zacht.

Rust 0-0

In de 2e helft nam Spirit'30 het initiatief en Waterwijk kwam nog nauwelijks over de middenlijn.
Ook kreeg Spirit'30 steeds meer (grote) kansen. Het vizier stond bij Spirit'30 zeker niet goed en bijna elke boomtop achter het doel van Waterwijk werd een keer geraakt.

De druk van Spirit'30 nam gestadig toe op het Waterwijk doel en de aanvallen werden steeds gevaarlijker. Boogballetje ging net over het doel en de volgende aanval werd uitstekend gepareerd door de Waterwijk keeper.
De aanval daarna ging er echter wel in, 0-1 voor Spirit'30.

Waterwiijk probeerde nog het tij te keren  maar werd niet gevaarlijk voor het Spirit'30 doel.
De wedstrijd bleef wel spannend tot het eind want Spirit wist niet te scoren uit hun kansen en Waterwijk loerde op een succesvolle counter met een toevalstreffer. Maar helaas het bleef bij (toch wel verdiende) 0-1 overwinning voor Spirit'30.

Het spel van de JO17-4 zag er voor de 1e wedstrijd al goed uit (zeker de 1e helft) en dat biedt een mooi perspectief voor de komende wedstrijden.

Foto's klik hier.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!