Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Mooi seizoen 2017/2018

25 juni 2018 16:00

Ben Vis

Seizoen 2017-2018 is voor de bovenbouw selecties van Waterwijk succesvol geëindigd!

Seizoen 2017-2018 is voor de bovenbouw selecties van Waterwijk succesvol geëindigd!

De O17-1 na de behaalde promotie naar de 2e divisie.

Het vorige seizoen eindigde voor de bovenbouw met drie kampioenschappen en de daarbij horende promotie voor de O19-1, O17-2 en O15-1 en één degradatie na nacompetitie voor O17-1 allesbehalve saai. Dit seizoen was dus de vraag of we het niveau vast konden houden en waar mogelijk nog hoger konden krijgen.

De O19-1 van Jannis van der Lijcke deed het wisselvallig in de 4e divisie en stond lang in de middenmoot. Zij wisten zich pas op de een-na-laatste speeldag veilig te spelen. Trainer Jannis knoopt er nog een jaar aan vast bij de O19-1 waar hij geassisteerd gaat worden door Ruud van Pelt.

De O17-1 was vorig jaar gedegradeerd. Dit jaar ging de strijd voor het kampioenschap tot op de laatste wedstrijd. AFC was te sterk voor Waterwijk waardoor Hercules kampioen werd. De O17-1 speelde daarna de nacompetitie voor promotie naar de 2e divisie. In de laatste minuten van de verlenging van de finale werd de 1-0 en 2-0 gescoord en zijn wij na een jaar terug in de tweede divisie. Trainer Chedric Seedorf neemt afscheid van Waterwijk en gaat een nieuwe uitdaging aan. Trainer Dennis Verwer (huidig trainer O13-1 en speler van ons net gepromoveerde zaterdag 1) gaat zijn taken volgend seizoen overnemen.

O17-2, het team van trainer Romano Griffith, had het moeilijk. Zij stonden lang op degraderen, maar pakte in de laatste wedstrijden belangrijke punten. De 5-5 in de laatste minuten tegen Spakenburg O17-1 was heel belangrijk en ook zij konden zich op de een-na-laatste speeldag veilig spelen. Deze jongens moeten het volgend seizoen laten zien in de 2e divisie. Trainer Romano Griffith heeft dit seizoen veel moeten schuiven met zijn werk en heeft aangegeven te stoppen. Na een succesvol vorig seizoen en een zwaar huidig seizoen wensen wij hem veel geluk met zijn werk en zijn mooie gezin. Trainer Alfons Meier gaat volgend jaar de O17-2 op zich nemen.

De O15-1 speelde tweede divisie. In een klasse waarin er drie rechtstreeks degradeerden en één nacompetitie speelt, zijn zij netjes in het linker rijtje geëindigd. Trainer Zouhair gaat volgend seizoen bij FC Almere aan de slag als O17-1 trainer. Wij wensen hem daar veel succes. Trainer Ronald de Mees, een nieuw gezicht binnen de club, maar zeker niet nieuw als trainer, gaat volgend seizoen de O15-1 oppakken.

De O14-1 tenslotte. Dit team speelt hoofdklasse, hoger is er niet voor O14. Zij zijn kampioen geworden en stonden in de bekerfinale op 2 juni. Deze werd jammer genoeg verloren, maar al met al een seizoen en team om trots op te zijn. Volgend jaar zal het in de 2e divisie allemaal wel iets moeilijker worden voor de boys.

Zo eindigt dit spannende en succesvolle seizoen voor de bovenbouw selecties.

Neem daarbij dat Waterwijk Zaterdag 1 en 2 kampioen werden, de Zondag 1 zich handhaafde in de derde klasse met gebruik van veel jeugd en Waterwijk met al de selectieteams de Almeerse Wintercup heeft gepakt, dan mag dit zeker een geslaagd seizoen genoemd worden.

Ik wil iedereen bedanken die meegeholpen heeft dit seizoen.
Hopelijk kunnen wij de stijgende lijn en het plezier vasthouden in het volgende seizoen.

Mede namens de andere TC leden, Jannis van der Lijcke en Ruud van Pelt, wensen wij u allen een fijne vakantie.

Ben Vis
HJO bovenbouw selecties Waterwijk


O14-1 na het kampioenschap.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!