Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Verbouwing clubgebouw

18 november 2017 8:30


Beste Leden !

Na lang wachten, een jaar of 3, is er deze week groen licht gekomen voor de renovatie van de onderbouw van ons clubgebouw.

Dit onderwerp houdt velen binnen onze vereniging al een tijdje bezig, er is op de laatste ledenvergadering ook naar gevraagd. Groen licht is natuurlijk ontzettend fijn, maar wat houdt dit nu in het kort in? De komende maanden gaat de gemeente, in samenwerking met ons als vereniging, de plannen echt vormgeven. Dit houdt in:

- selecteren van architecten;

- doorlopen van diverse procedures;

- keuze maken voor het uiteindelijke ontwerp;

- aanvragen van de benodigde vergunningen;

- uitschrijven van de aanbesteding om een aannemer te kiezen;

- starten met de bouw;

- oplevering van het gerenoveerde complex in de zomer van 2019.

Omroep Flevoland was er uiteraard als de kippen bij om ons om een reactie te vragen. Hieronder de link naar het interview van Rini Walburg, de voorzitter, met Omroep Flevoland:

http://www.omroepflevoland.nl/nieuws/153650/almere-renovatie-voetbalclub-asc-waterwijk-kost-1-3-miljoen#reacties

Helaas doet omroep Flevoland enkele onjuiste aannames in het bericht. Zij geven aan dat de vereniging het geld krijgt, en dat er 10 kleedkamers bijkomen. Zo groot is het feest helaas niet. 

Hoe zit het dan wel? De gemeente is eigenaar van ons clubgebouw, dus doet de gemeente een investering in haar eigen vastgoed. De vereniging zelf ontvangt geen geld, wel maken wij natuurlijk straks weer gebruik van de vernieuwde accommodatie. Verder komen er ook geen kleedkamers bij, we blijven 14 kleedkamers houden, en 3 kleedkamers voor scheidsrechters. Wel gaat de gehele onderbouw gerenoveerd worden en zal er deels worden uitgebouwd om alle kleedkamers en installaties een plek te kunnen geven. 

De gemeente heeft de wens om, net als in het voortraject, ons als vereniging nauw te betrekken bij het gehele proces tot aan de oplevering van ons gerenoveerde gebouw. Hier zijn wij natuurlijk erg blij mee, zeker omdat de samenwerking tot nu toe erg goed loopt.

Voor de leden die wel iets te lezen willen hebben, hier de link naar de programmabegroting 2018 van de gemeente.

https://www.almere.nl/fileadmin/files/almere/bestuur/Programmabegroting_2018_na_errata_en_amendementen.pdf


Voor de leden die liever met voetbal bezig zijn, hieronder de letterlijke tekst van pagina 24:

"De accommodatie van de voetbalvereniging ASC Waterwijk voldoet niet meer aan de door de KNVB gestelde normen en richtlijnen. Vanwege diverse gebreken (onder andere ventilatie, technische installatie, toegan-kelijkheid en veiligheid) zal grootschalig onderhoud middels renovatie van de huidige onderbouw en (ge-deeltelijke) nieuwbouw, plaatsvinden. Het benodigde investeringsbedrag bedraagt € 1,35 miljoen. Deze investering is in overleg met de vereniging ASC Waterwijk bepaald en is gebaseerd op een minimaal programma van eisen welke aansluit op de richtlijnen voor sportaccommodaties zoals gesteld door KNVB". 

zodra er meer nieuws is komt er een update! 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!